Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Μυρίστηκαν ψητό... και έσπευσαν.


Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου για να ζητήσει την αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων «λαθρομεταναστόπουλων» που φιλοξενούνται στην Κρήτη. Μάλιστα για να τους δολώσει επισήμανε ότι χορηγούνται 86 ευρώ για κάθε ένα ημερησίως και πρότεινε τη δημιουργία ξενώνων.  Ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός στο νησί σε 200 με 300 διότι όπως είπε μέχρι τώρα φιλοξενούνται 25. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν ξενώνες στο νησί, καθώς και πώς θα συμβάλει η Κρήτη στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.
Πιο αναλυτικά, έγινε η πρώτη συνάντηση με τους δημάρχους Ηρακλείου και Λασιθίου μετά την έκκληση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν ξενώνες στο νησί, καθώς και πώς θα συμβάλει η Κρήτη στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.
 «Ήρθαμε να παρακαλέσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να απορροφήσουν κάποια παιδιά σε ξενώνες, που χρηματοδοτούνται πλήρως από την Κομισιόν και την ΕΕ. Μιλάμε για μικρούς ξενώνες μέχρι 30 ανήλικα παιδιά, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και πρέπει κάπως να απορροφηθούν».
Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, θα επιτευχθεί και μια πιο συμμετρική απορρόφηση των παιδιών που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά «η Κρήτη ως προς αυτό δυστυχώς έχει μείνει πίσω». Και προσέθεσε:
«Με δεδομένο ότι είναι ένα ζήτημα, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει ήδη λύσει η Κομισιόν, ήρθαμε να συνομιλήσουμε με τους ΟΤΑ και να δούμε πώς μπορούν να μας βοηθήσουν.
Το 93% των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη θα είναι άνω των 14 ετών, και θα είναι κυρίως αγόρια, όπως τόνισε η υφυπουργός, με τους δημάρχους να εμφανίζονται από τους πλευρά τους θετικοί, ωστόσο από την άλλη μεριά έθεσαν διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της επιτροπείας.
Μάλιστα, ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες, ενώ τόνισε ότι η ΠΕΔ έχει αποφασίσει το ζήτημα αυτό να το διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή, χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ, κάτι που έγινε αποδεκτό και από την ίδια την υφυπουργό.  
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΕΔ πρότεινε να φιλοξενηθούν πενήντα παιδιά σε κάθε νομό.
Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν αφού μυρίστηκαν χρήμα όλα τα τοπικά τρωκτικά , ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και Παιδείας Έφη Κουτεντάκη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κ. Μαρία Κασσωτάκη, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ρένα Παπαδάκη, καθώς και στελέχη του υπουργείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...