Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Χάος στην «αυτόνομη» Βαρκελώνη.




Πάνω από μισό εκατομμύριο διαδηλωτών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης σε μια ακόμη ημέρα διαδηλώσεων κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών.
Oι διαδηλωτές πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών και μετέφεραν  κάδους απορριμμάτων στη μέση της κεντρικής λεωφόρου όπου τους έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017...
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης,
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Βαρκελώνη, οδήγησε στην αναβολή του ισπανικού ποδοσφαιρικού «κλάσικο», που ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου. Το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ αναβλήθηκε επίσημα, λόγω του κινδύνου να προκληθούν νέα, μεγάλα επεισόδια.
Αρχικά είχε προταθεί να αλλάξει η έδρα και να γινόταν το ντέρμπι στις 26 του μήνα μεν, αλλά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Ρεάλ και όχι στη Βαρκελώνη, αλλά έπεσε στο κενό.
Τελικά, έπειτα από συζητήσεις, αποφασίστηκε ο μεγάλος αγώνας να διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που προτιμούσαν εξ αρχής και οι δυο ομάδες.


Η εξεγερμένη Καταλονία ματώνει, και η Ευρώπη κάνει πως δεν βλέπει!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...