Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Και που να έβγαζε ο....Μπόμπολας τις δικές του μίζες.






Δείτε μετά το 30ο λεπτό.

Μία εξέλιξη αρκετά ενδεικτική της σαπίλας που υπάρχει στην τοπική αυτοδιοίκηση έρχεται από το... δροσερό Λουτράκι. Για την ακρίβεια, η επεισοδιακή αυτή εξέλιξη προέκυψε μία βδομάδα νωρίτερα, όταν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ένας εργολάβος της περιοχής άρχισε να μοιράζει φωτοτυπίες με τις μίζες που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια.
Το στόρι έχει πολύ γέλιο.Ο Εργολάβος που  είχε αναλάβει  την κατασκευή του Spa Λουτρακίου, υποστηρίζει ότι ο Δήμος Λουτρακίου του χρωστάει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από κάμποσα έργα.
Αγανακτισμένος από τα λεφτά που του χρωστάνε, αποφάσισε να πάει το θέμα στα άκρα. Πήγε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο τη προηγούμενη βδομάδα και αυτοενοχοποιήθηκε για μίζες μοιράζοντας φωτοτυπίες με καταθέσεις χρημάτων που έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια στους λογαριασμούς τριών διαφορετικών ατόμων. Ένα από αυτά είναι και ο νυν δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος ήταν και τότε δήμαρχος Λουτρακίου. Σύμφωνα με τις φωτοτυπίες, ο κ. Βλάχος τα χρόνια 2007, 2008 και 2009 είχε μοιράσει 54.000 ευρώ στους τρεις λογαριασμούς. Το ποσό που μπήκε στο λογαριασμό του δημάρχου, σύμφωνα με τον ίδιο τον άνθρωπο που το κατέθεσε, ήταν μίζα με σκοπό να πάρει την εργολαβία της ανακατασκευής του Spa.
Ο ίδιος ο δήμαρχος απάντησε πολύ συνοπτικά για το ζήτημα, επικαλούμενος νομικούς λόγους: «Αυτή τη στιγμή δεν μου επιτρέπεται από νομικής απόψεως να απαντήσω σε τίποτα. Οι νομικοί απαγορεύουν αυτή τη στιγμή να δώσω οποιαδήποτε απάντηση.
Μία από τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, η «Δύναμη Δημιουργίας», κάλεσε τον δήμαρχο να παραιτηθεί:
«Ο κ.Γιώργος Γκιώνης κατηγορείται ευθέως για καταθέσεις χιλιάδων ευρώ σε προσωπικό του λογαριασμό και λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων από τον εργολάβο κ.Γεώργιο Βλάχο, με τρόπο δημόσιο και αφοπλιστικό. ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ.δήμαρχο, αν έχει υποπέσει στο αδίκημα της δωροληψίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ..! Στην αντίθετη περίπτωση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από νομικίστικα τερτίπια και υπεκφυγές και να οδηγήσει στην Ελληνική δικαιοσύνη τον εργολάβο, εφ όσον είναι όπως ορίζει το καθήκον του είναι έντιμος και καθαρός.
Κάθε τι άλλο, δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, που δεν θα ανεχθούμε και πολύ περισσότερο δεν θα παίξουμε.
Όπως και να εξελιχτεί η κατάσταση πάντως, ο Δήμος Λουτρακίου είναι πλέον τόσο θρυλικός που θα τον ζηλεύουν οι υπόλοιποι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα, κοιτα ποσο υποχθονια απεργαζονται τα υπουλα σχεδια τους.

Πρόγραμμα OAEΔ για 35.000 ανέργους - Ποιους αφορά

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, βάσει του σχεδιασμού του προγράμματος, η απασχόληση θα είναι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα παρέχεται με τη μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Μάλιστα, τα έργα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα
όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των δήμων,
όπως είναι για παράδειγμα η αναβάθμιση υπηρεσιών,

η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κ.ά.

Η τελευταια φραση εμφανεστατα αποκαλυπτει τα σχεδια τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...