Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Γύρω – γύρο όλοι, και στην μέση ....οι Κούρδοι.


Όταν πατάς σε δύο βάρκες ανοίγουν τα σκέλια σου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία με την κωδική ονομασία «Πηγή Ειρήνης». Τουρκικά μαχητικά έχουν ήδη βομβαρδίσει τη βορειοανατολική Συρία. Έπληξε αεροπορικώς περιοχές σε στρατιωτική της επιχείρηση που άφησε πίσω τουλάχιστον δύο νεκρούς, ενώ οδήγησε χιλιάδες κατοίκους στη φυγή.

Η Ρωσία δεν προτίθεται να εμπλακεί στην διένεξη μεταξύ Τουρκίας και Συρίας μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε, εάν η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία απειλήσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, τότε θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της διπλωματίας μεταξύ των οποίων και η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Τραμπ ομολογεί πως το αντάλλαγμα για να πλένουν οι Κούρδοι τα σώβρακα των αμερικανικών, ισραηλινών και γαλλικών στρατευμάτων και για να είναι οι χωροφύλακες στους υπό σκληρή κατοχή στην πατρογονική τους γη Σύρους πολίτες (Ελληνορθόδοξους, Μουσουλμάνους, Αρμένιους) πληρώθηκε... Απόλυτα ειλικρινής ο Τραμπ, αφού το Συριακό πετρέλαιο που κλέβουν οι Κούρδοι το πουλάνε στους λαθρέμπορους του Ερντογάν για 8 ολόκληρα χρόνια...

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε πως «οι μάχες μεταξύ διάφορων ομάδων συνεχίζονται για εκατοντάδες χρόνια. Οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην Μέση Ανατολή. Έβγαλα εκτός τους 50 στρατιώτες μας. Η Τουρκία ΠΡΕΠΕΙ να πάρει τους αιχμάλωτους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που η Ευρώπη αρνείται την επιστροφή τους. Οι ανόητοι διαρκείς πόλεμοι για εμάς τελειώνουν!»

Τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία ζήτησε ο πανίβλακας Γιούνκερ, προειδοποιώντας ότι καμία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν πρόκειται να δοθεί «για μια ζώνη ασφαλείας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...