Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Να ανάβει μέρα-νύχτα κερί στον Τσίπρα.


Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια δεσμά για υπεξαίρεση 43,5 εκατ. ευρώ, αλλά εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί προσωρινά ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στο εφετείο.
Πρόκειται για μια από τις αμφιλεγόμενες προβλέψεις του νέου ποινικού κώδικα, που αυτή την φορά βρήκε εφαρμογή, στην πρώην διευθύντρια της  τράπεζας Πειραιώς στην Ζάκυνθο,Αγγελική Αγούλου η οποία το 2017 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ως εγκέφαλος της υπεξαίρεσης μαμούθ, σε βάρος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και 148 καταθετών της.
Το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, για πρώτη στα ποινικά χρονικά ανέστειλε την εκτέλεση ισόβιας κάθειρξης, κατ΄ εφαρμογήν των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα που καταργεί την επιβολή ισοβίων δεσμών για εγκλήματα κατάχρησης και απιστίας στην υπηρεσία.
Η καταδικασθείσα πρώην διευθύντρια  είχε παραπεμφθεί σε δίκη, με την κατηγορία ότι από τον Απρίλιο του 2003 έως και τέλη Ιουνίου του 2007, ιδιοποιήθηκε παράνομα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 148 πελατών που τηρούνταν στο εν λόγω υποκατάστημα, ποσό ύψους 43.572.567,76 ευρώ, προκαλώντας ισόποση ζημία στην Τράπεζα.Η απίστευτη κομπίνα κράτησε από το 2003 ως το 2007  και η πρώην διευθύντρια είχε βγάλει αρκετά χρήματα από τους υψηλούς τόκους των συνολικά 43,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν καταθέσει οι δικαιούχοι, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν  οι ίδιοι αφού επανατοποθετούσε τα χρήματα στους λογαριασμούς που πίστευαν ότι είναι προθεσμιακοί αφού τους έδινε φωτοτυπημένα παραστατικά.
Εκτός από την διευθύντρια, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών ένας πρώην υπάλληλος της τράπεζας που με εντολή της τοποθετούσε στην θέση τους τα χρήματα του δικαιούχου κάθε φορά που επρόκειτο να λήξει ένας λογαριασμός.Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του. Άλλοι δύο υπάλληλοι της τράπεζας που εργάζονταν στα ταμεία, αθωώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...