Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ & «ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ»!


 «Δίκοπο μαχαίρι» αποδεικνύεται τελικά η δήλωση του γνωστού Τζέφρυ Πάιατ, για την οποία έσπευσαν πολλοί να πανηγυρίσουν «ξέφρενα», επειδή «στηρίζει» την Ελλάδα και όχι την Τουρκία και την πρόσφατη «πειρατική» συμφωνία της με την υπό πολιορκία Τρίπολη της Λιβύης.
 Μια δεύτερη όμως ανάλυση, δείχνει το εντελώς αντίθετο, καθώς ανάβει «πράσινο φως» στην επιθετικότητα των Τούρκων!
Ο Αμερικανός Πρέσβης προσέχοντας τις λέξεις του, μίλησε για υφαλοκρηπίδα μόνο των "κατοικημένων νησιών" (βλέπε Κρήτη) και άρα όχι των λεγόμενων "βραχονησίδων", οι οποίες όμως είναι χιλιάδες στις θάλασσές μας και παίζουν ζωτικό ρόλο για τα όρια υποθαλάσσιας (υφαλοκρηπίδα) και θαλάσσιας (ΑΟΖ) οικονομικής αποκλειστικής εκμετάλλευσης!
Ο Πάιατ δεν μίλησε από μόνος του. Ανέφερε την νομική θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άρα των ίδιων των ΗΠΑ, που συνοψίζεται στα εξής:
   1. Όλα τα κατοικημένα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα (και άρα και ΑΟΖ)
2. Τα μη κατοικημένα ελληνικά νησιά "δεν έχουν" υφαλοκρηπίδα (και άρα "δεν έχουν" και ΑΟΖ)...


Οι Η.Π.Α και η Τουρκία στις 11-12 Δεκεμβρίου είχαν δεσμεύσει περιοχές μεταξύ Κρήτης και Κύπρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Εμείς απλώς συζητούσαμε  για το ποιος θα προταθεί πρόεδρος της ψευτοδημοκρατίας...



.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα αρχίσουν οι Τούρκοι να συλαμβάνουν η να διώχνουν Κρητικούς ψαράδες νότια και ανατολικά της Κρήτης, να δω τι θα κάνει ο Κούλης.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ εισαι πολυ μπροστα αδερφε, αυτο δεν το ειχα σκεφθει, και το βλεπω παρα πολυ πιθανο. Δεν πειραζει καιρος να φτασει το κωλοδαχτυλο και σε αυτους μεχρι το σπληναντερο, αντε γιατι πολυχαιδεμενοι ηταν, μας εχουν χαντακωσει. Το γουσταρω πολυ να γινει κατι τετοιο. Και να τους φορτωσουν ολο το Πακισταν να κυκλοφορουν τα Κρητικατσια με παντοφλα κελεμπια και μπουργκα. Και να τουρλωνουν τον κωλο τους να προσκυνουν μια τη ΝΔ και μια το Πασοκ.

Ανώνυμος είπε...

τι λεει ο μα@@@ας??? την ορολογια; "αρχιπελαγος"" (οπως ειναι το Αιγαιο την εχει
ακουστα ο βαρβαρος πεοκρουστης????

Ανώνυμος είπε...

Τον ορισμο του "Αρχιπελαγους" (Αιγαιον πελαγος) τον εχει ακουστα ο βαρβαρος πεοκρουστης ????

Ανώνυμος είπε...

βεβαια , ο καθενας κανει τη δουλεια του. οταν ολοι βλεπουν το θιασο εδω να κοροιδευεται και να παρακαλάει για μια δηλωση στηριξης κοιτουν για νεες συμμαχιες για να κατοχυρωσουν τα δικαιωματα τους. με μας θα καθονται να ασχολουνται.

Ανώνυμος είπε...

οτι ναναι....αχταρμασ ..αοζ υφαλοκριπιδα...
ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΦΙΛΛΙΠΙΝΩΝ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ.
ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Κ Η ΑΟΖ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΟΖ (ΝΗΣΟΣ ΦΙΔΙΩΝ....)ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΤΛ.ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ 100 ΤΙΣ ΑΟΖ ΑΛΛΑ ΜΕΡΟΣ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΧΑΓΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΗ.
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΨΙΛΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ...ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ Η ΜΠΙΛΙΑ ...ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΠΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μη σκας,θα ερθουν και στο σπιτακι σου τα πακια και θα σε κανονισουνε λουλουδι μου.

Ανώνυμος είπε...

Μη σκας, εδω η περιοχη ειναι γεματη χρονια απο Αλβανους Πακιστανους Ινδους Αιγυπτιους και Αφρικανους. Και μαντεψε ποιοι τους δινουν μαυρη εργασια; Αυτοι που φωναζουν οτι τους κατεστρεψαν οι πολιτικοι τους οποιους προστρεχουν σε καθε εκλογικες περιοδους να ψηφισουν με πυγμη και αποφασιστικοτητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...