Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Κώνστα- Κώνστα... είσαι εδώ;


Όλα στα μουλωχτά προκειμένου να πάρει την σύνταξη και το ΕΦΑΠΑΞ. Χάρη στον πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημ. Κώνστα , που είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση που ονομάστηκε «σκάνδαλο Παντείου Πανεπιστημίου» , δόθηκε με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο πρώην πρύτανης θεωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα τα οποία ενέχονταν σε μια υπόθεση διασπάθισης χρήματος που είχε απασχολήσει επι μακρόν τα ελληνικά δικαστήρια προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Η συγκεκριμένη μάλιστα υπεξαίρεση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Παντείου Πανεπιστημίου θεωρήθηκε ως ένα τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που ταρακούνησαν συθέμελα την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Συνολικά στο Πενταμελές Εφετείο τον Ιούνιο του 2012 καταδικάστηκαν 9 άτομα (πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους) σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη για οικονομικές ατασθαλίες ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 1992-98 στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Οι ποινές ήταν βαριές για τα πρόσωπα που κάθισαν στο εδώλιο για δεύτερη φορά, καθώς δεν κατάφεραν να αντικρούσουν, σύμφωνα με την εκτίμηση των δικαστών τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά φέρονται να προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα αλλά κατέληξαν σε άλλους «σκοπούς» αφού το φως τις δημοσιότητας είχαν δει καταγγελίες για τζακούζι, τζάκια, πολυτελή είδη, ακόμη και σε μια κόκκινη φεράρι.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλης επισκεφθηκε τις Σερρες, ημουν σιγουρος για το τι επισκεφθηκε πριν κλικαρω στο θεμα, Και η επιβεβαιωση.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/831641_episkepsi-kosta-karamanli-se-serres-kai-thessaloniki-foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...