Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ακόμη δεν σιχάθηκαν το παραμύθι περί χρεωκοπίας;



Βασικά αυτό που τρέμουν και προσπαθούν να καλύψουν είναι η αντισυνταγματικότητα όσων αποφασίζουν στην Ευρώπη, και η πιθανή στάση πληρωμών στους τοκογλύφους  για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις , το οποίο έχουμε δικαίωμα να πράξουμε εάν δεν φτάνουν τα λεφτά. Για αυτό και μόνο τον λόγω λεφτά θα υπάρχουν τουλάχιστον για μισθούς. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε όλα τα κράτη να μην αφήσουν τους πολίτες τους να πεινάσουν για να πληρωθούν χρέη.
Εμπιστευτικό υπόμνημα της Λαγκάρντ προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αποκαλύπτει το Channel 4, σημείωμα του ΔΝΤ, με ημερομηνία 14 Μαΐου, τονίζει πως «δεν υπάρχει πιθανότητα το ελληνικό κράτος να πληρώσει τη δόση αν δεν επέλθει κάποια συμφωνία με τους διεθνείς εταίρους» μέσα στον Ιούνιο, ενώ σημειώνει ότι το συνολικό ποσό των δόσεων προς το ΔΝΤ είναι της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων, όπως στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, στα εργασιακά και στην επαναπρόσληψη 4.000 δημόσιων υπαλλήλων και σημειώνεται ότι αυτά αποτελούν εμπόδιο για την τελική συμφωνία μέσα στην εβδομάδα.

Ακόμη, το απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στην εκτίμηση μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων καθώς η ΕΕ φαίνεται να αναζητεί μια συμφωνία που θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας του καταστατικού του που δεν του επιτρέπει πολιτικές «quick and dirty».
Στο έγγραφο καταγράφονται επίσης και τα σημεία σύγκλισης όπως η συμφωνία για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα κάτω του 3% στα επόμενα δύο χρόνια αλλά και πάλι σε άλλο σημείο γίνεται σαφές ότι «καμία εκταμίευση δεν μπορεί να γίνει μέχρι να υπάρξει πλήρης συμφωνία» και καταλήγει λέγοντας ότι «πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και να μην επισκιαστεί η εντολή του Ταμείου».
Η Λαγκάρντ παραδέχεται ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις πληρωμές προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο αν δεν υπάρξει συμφωνία και ξεκαθαρίζει ότι το Ταμείο δεν μπορεί να συμπράξει σε μια 'quick and dirty' συμφωνία (ελληνιστί 'τσάτρα-πάτρα') για να κλείσει προσωρινά το θέμα της Ελλάδας.
Προκύπτει ότι η Ευρωζώνη θέλει να μειώσει τους δημοσιονομικούς στόχους για την Ελλάδα αλλά αν συμβεί αυτό δεν βγαίνουν οι στόχοι για τη βιωσιμότητα του χρέους και το ΔΝΤ δεν μπορεί να συναινέσει εκ του καταστατικού του.
Αδιέξοδο.

Το ρεπορτάζ από τον Paul Mason εδώ: http://bit.ly/1bWd6I8

Που οδηγούν οι εμμονές και οι αδιέξοδες πολιτικές


Σκέφτονται στα σοβαρά να 'σπάσουν' με ζημιά 25% ομόλογα του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα για τις επικουρικές του Ιουνίου.
Εισήγηση-βόμβα για ρευστοποίηση 100 εκατ. ευρώ από τα κουρεμένα ομόλογα προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου καλείται να επικυρώσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης... e-typos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...