Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Οι αντιεξουσιαστές σπρώχνουν τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια.




Δυο αντιεξουσιαστές ( εμείς τους λέμε παρακρατικούς )  και ένας Αλβανός δολοφόνος οδηγού ταξί είναι μεταξύ των 21 ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα Εξάρχεια που εξάρθρωσαν άνδρες της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής.
Την ώρα λοιπόν που «αντιεξουσιαστές» στα Εξάρχεια πραγματοποιούν δήθεν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών στην περιοχή, δυο ομοϊδεάτες τους, που είχαν συλληφθεί σε επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη το 2010 ήταν μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Όπως προέκυψε μάλιστα από την έρευνα, μεταξύ των ναρκεμπόρων, ήταν και ένας 27χρονος Αλβανός που είχε δολοφονήσει έναν οδηγό ταξί το 2011 στην Κυψέλη, όταν ήταν μόλις 21 έτους. Έκτοτε κυκλοφορούσε ελεύθερος και κρυβόταν σε περιοχές όπου «καλπάζει» η ανομία, όπως τα Εξάρχεια
Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, την Πέμπτη στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στα Εξάρχεια, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 13 Αλβανοί, 4 Έλληνες, 2 Γεωργιανοί, ένας Μολδαβός και ένας Βούλγαρος ηλικίας από 19 έως 37 ετών, εκ των οποίων 11 αποτελούσαν τον κεντρικό πυρήνα της οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν εντός των Εξαρχείων. Να σημειωθεί ότι το ναρκοδίκτυο από τον περασμένο Δεκέμβριο, διακίνησε περισσότερα από 55 κιλά κάνναβης και 1,5 κιλό κοκαΐνης, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον διέπραξαν τέσσερις ληστείες στα Εξάρχεια και τη Νέα Ιωνία, διάρρηξη στο Γκύζη και κλοπές οχημάτων στο Ίλιον και τα Εξάρχεια.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης η κεντρική ομάδα, με βασικό κορμό τα 11 μέλη, δρούσε με ορμητήριο και πεδίο δράσης τα Εξάρχεια, αποτελώντας τον πυρήνα του δικτύου και την κοινή συνισταμένη των λοιπών συνεργαζόμενων υποομάδων.

Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε ότι βασικός προμηθευτής του δικτύου ήταν σημαίνον στέλεχος της ομάδας, που κινούταν στην περιοχή των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Φλεβάρη για ένοπλη ληστεία σε βάρος ιδιώτη στην περιοχή των Εξαρχείων. Σε ό,τι αφορά στις τιμές των ναρκωτικών ουσιών, ως ελάχιστες τιμές λιανικής πώλησης είχαν καθοριστεί τα 5 ευρώ ανά γραμμάριο κάνναβης και τα 55 ευρώ ανά γραμμάριο κοκαΐνης.
Τα μέλη της ομάδας πραγματοποιούσαν τις συναντήσεις τους σε δύο συγκεκριμένους χώρους στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ κατά τις επικοινωνίες - συναλλαγές τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των μελών του εγκληματικού δικτύου έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν, για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, των ληστειών, των διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων, ενώ σε βάρος 27χρονου αλβανου, είχε εκδοθεί καταδικαστική απόφαση ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νά υποθέσω ότι μειώθηκαν τά κονδύλια από CIA καί MOSSAD γιαυτό τούς βάζουν νά δουλέψουν .. ;;;

Ανώνυμος είπε...

Επενδυσεις κανουν οι ανθρωποι και το αργομισθο δημοσιουπαλληλικο κρατος τους βαζει τρικλοποδιες. πως θα ερθει η αναπτυξη;;;!!!1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...