Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τελικά τα έχει αρπάξει ο Σαμαρίσκος από την Novartis;



Δύο επιστολές της Novartis στον Σαμαρά για ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης, ακόμα μία ιδιόχειρη του ιδίου με δύο αριθμούς τηλεφώνου και ένα όνομα, αλλά και...cd με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας διαβιβάστηκαν στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η πρώτη επιστολή της εταιρίας έχει ημερομηνία του 2013 και έχει κοινοποιηθεί επίσης στον πρώην υπουργό Υγείας τη Νέας Δημοκρατίας, Αδρέα Λυκουρέτζου, στον βουλευτή του κόμματος, Θανάση Μπούρα και στον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η δεύτερη του 2014 στον τελευταίο και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Η μια αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Στο ιδιόχειρο κείμενο σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού προς το Κωνσταντίνο Φρουζή, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.



Αυτό είναι το ιδιόχειρο σημείωμα Σαμαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...