Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Ρε ψεκασμένε…να κάνουμε και εμείς στα… Ίμια.Χωματουργικές εργασίες για τη διάνοιξη δρόμου που θα οδηγεί στο ψηλότερο σημείο της νησίδας Τσαβούς, ακριβώς 2 νμ ανατολικά των βραχονησίδων Ίμια, ξεκίνησαν οι Τούρκοι, προκειμένου να κατασκευάσουν φυλάκιο και παρατηρητήριο που θα επιβλέπει ολόκληρη τη γύρω θαλάσσια περιοχή.
Τα χωματουργικά μηχανήματα, που μετέφεραν τις προηγούμενες μέρες από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, πραγματοποιούν εργασίες διάνοιξης δρόμου που θα οδηγεί από την πρόχειρη προβλήτα που κατασκευάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο ψηλότερο ΒΑ σημείο του νησιού, που θα κατασκευαστεί ο σύγχρονος πύργος παρατήρησης και θα επανδρώνεται από άνδρες των τουρκικών Ε.Δ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηurriyet  το φυλάκιο και το παρατηρητήριο θα κατασκευαστούν δίπλα σ” έναν οθωμανικό πύργο, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Το παρατηρητήριο, θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, που θα ελέγχουν τις κινήσεις στις βραχονησίδες Ίμια, έως τις απέναντι ακτές της Καλόλιμνου και της Καλύμνου.
Ερωτηματικό παραμένει εάν προχωρήσουν και σε έργα στρατιωτικού χαρακτήρα. Το μέγεθος των υποδομών που ανακοινώθηκαν πως θα κατασκευαστούν στη νησίδα Τσαβούς, που έως πρότινος ήταν προορισμός για λάτρεις του ψαροντούφεκου, μάλλον παραπέμπει και σε άλλα. ….Καμμένος απειλεί Τσίπρα: "Θα τα κάνω όλα λίμπα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...