Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Φτωχοποίηση άνευ προηγουμένου, αλλά εμείς εκεί…οι Τούρκοι …οι Τούρκοι …και οι Τούρκοι.



Βολές Καμμένου κατά Αγκυρας -«Να θυμούνται ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821»


Διαφέρουμε σε πολλά. Αυτοί ψεκασμένε δεν είχαν κλειδωμένα Α.Φ.Μ από μια παράνομη ΑΑΔΕ, δεν είχαν μπλοκαρίσματα τραπεζικών λογαριασμών, δεν είχαν ΕΝΦΙΑ, υπερφορολόγηση, κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τέλη κυκλοφορίας και ταυτοχρόνως διόδια από εργολάβους, Δεν έλεγαν… μας είπαν οι ξένοι να κάνουμε αυτό εκείνο και το άλλο.

Με 600.000 νεολαίους στο εξωτερικό, και 4.000.000 λάθρο στην διαλυμένη χώρα, εσύ ονειρεύεσαι πολέμους.   

Στα χρόνια των Μνημονίων οι οφειλέτες του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια.

Η αύξηση του αριθμού ξεκίνησε το 2010 –με τους οφειλέτες να μην ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο– ενώ σήμερα ξεπερνούν πλέον τα 4.100.000.
Την ίδια στιγμή κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων σε περισσότερους από 17.500 φορολογουμένους προχώρησε η εφορία τον Ιανουάριο του 2018. 

Σε καθημερινή βάση διενεργούνταν 711 κατασχέσεις από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών σε όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ποσά άνω των 500 ευρώ.
Συνολικά από τις κατασχέσεις και από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις έχουν εισπραχθεί περίπου 493 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τον προγραμματισμό της το 2018 υπολογίζεται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα για 1,7 εκατομμύριο οφειλέτες του Δημοσίου.
Τον Ιανουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στα 767 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι φόροι που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ανέρχονται στα 693 εκατ. ευρώ.
Επί της ουσίας, πρόκειται για τη μη πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο και οι παλαιές οφειλές (αυτές που δημιουργήθηκαν προ το 2017), έχουν φθάσει στο αστρονομικό ποσό των 102,1 δισ. ευρώ. 

Η αδυναμία των πολιτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους επιβεβαιώνεται και από την πορεία των δημοσίων εσόδων, τα οποία το προηγούμενο έτος παρουσίασαν υστέρηση περίπου 2 δισ. ευρώ. 

Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται σε 4,1 εκατομμύρια.
Πρακτικά, ένας στους δύο φορολογουμένους έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία και 1,7 εκατ. φορολογούμενοι είναι εκτεθειμένοι σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Σε 1,1 εκατ. οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών. 

Στο τέλος του 2015, το ποσοστό οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ήταν στο 44,76% των οφειλετών στους οποίους δύναται να ληφθούν τέτοια μέτρα, αυξήθηκε σε 50,92% στο τέλος του 2016, σε 60,21% στο τέλος του 2017 και πλέον βρίσκεται στο 60,76%.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τσακαλώτος: -73 ΑΦΜ χρωστάνε πάνω από 30 δισ. ευρώ. Τόσα δεν χρωστάνε όλοι οι υπόλοιποι 200.000 που τους τα κλείδωσαν και τους έστειλαν στην παραοικονομία και φοροδιαφυγή. Δεν καταλαβαίνουν οι άσχετοι ότι κάθε κλείδωμα Α.Φ.Μ και κάθε μπλοκάρισμα τραπεζικού λογαριασμού οδηγεί στην φοροδιαφυγή εξ΄ανάγκης. Πως μπορεί μια χωρά που ο μισός πληθυσμός της δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα βάρη που του φορτώνουν, μπορεί να λειτουργήσει και να κάνει και πόλεμο. Τους πρώτους που θα σκοτώσουν, είναι οι πολιτικοί .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...