Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μίλησε η «προοδευτική» σκατοσακούλα.



«Είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα εμείς της Αριστεράς και ο κ. Καμμένος της δεξιάς. Συγκυβερνούμε για λόγους ανάγκης με τον κ. Καμμένο λόγω των συσχετισμών που προέκυψαν το 2015 με στόχο να ξεπεραστεί η μνημονιακή πραγματικότητα και να υπάρξει κάθαρση και ένας εκδημοκρατισμός», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.
Σε ότι αφορά για το μάθημα των Θρησκευτικών ειπε ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό, και απέδωσε την απόφαση αυτή -που, όπως είπε, ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δογματίζει με αυτή την απόφαση. «Ένα τμήμα του ΣτΕ συμπεριφέρεται σαν εφεδρεία του παλαιού συστήματος».
 Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, η Εστία Πατερικών Μελετών, γονείς κ.λπ. και ζητούσαν να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας καθώς με αυτήν πραγματοποιείται μια ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλοιώνοντας «τον από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα ορθόδοξο χαρακτήρα του».
Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο είπε ότι γυρνά την κοινωνία «πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος πρεπει να πληρωνει φορο και προστιμο γιατι με την εμφανιση του προσβαλλει το καλλος και την αισθητικη του Ελληνικου πολιτισμου που ειναι Παγκοσμια κληρονομια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...