Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι....πενήντα η παραλία.



Είσαι σε μεγαλούπολη; Για μπάνιο; Στην μπανιέρα του σπιτιού σου.

Η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου προανήγγειλε τη χαλάρωση των υφιστάμενων αυστηρών όρων για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες, κάτι που προβλέπεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν.2971/2001).

Όπως είπε, σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με το οποίο «θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια και θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό, υπό την έννοια ότι θα εφαρμόζεται»!

Επί της ουσίας το υπουργείο Οικονομικών προωθεί το ξεπούλημα του αιγιαλού σε επιχειρηματίες, επιτρέποντας τους να εκμεταλλεύονται τις παραλίες με ομπρέλες, καθίσματα, μπαρ, εξέδρες συναυλιών κ.ά., αναγκάζοντας τον κόσμο να πληρώνει χρυσάφι... ένα απλό μπάνιο. Και όλα αυτά για να εισπράττει το Δημόσιο ένα... υποτυπώδες ενοίκιο, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» με την υπόθεση σκάνδαλο της παραχώρησης της παραλίας της Ψαρούς στη Μύκονο στο κέντρο Nammos.

«Στόχος μας είναι η επικαιροποίηση και η απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου για τον αιγιαλό με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Όπως διευκρίνισε, «η απόλυτη απαγόρευση είχε ως αποτέλεσμα την ανομία, γι’ αυτό θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια και, αν μου επιτρέπετε την παραδοξολογία, θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό, υπό την έννοια ότι θα εφαρμόζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...