Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πάλι χαμένοι θα βγουν οι Σέρβοι.



Η ορθοδοξία στα Βαλκάνια είναι υπό διωγμό.
Κλιμάκωση βήμα βήμα παρατηρείται εδώ και ώρες στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο καθώς την εμφάνιση τους έχουν κάνει οδοφράγματα (εικόνες παρακάτω) που έχουν μπλοκάρει τις οδικές αρτηρίες από και προς τις σερβικές περιοχές. Επιβεβαιώνεται η χτεσινή πληροφορία πως ο Σέρβος πρόεδρος, Aleksandar Vucic, πήρε τηλέφωνο τον Thaci και τον απείλησε ευθέως με μετακίνηση του σερβικού στρατού στα σύνορα με το Κόσοβο.
Όλα δείχνουν πως Σερβία-Ρωσία κινούνται ταχύτατα προς την κατεύθυνση διχοτόμησης του Κοσσυφοπεδίου μετά την δημιουργία σερβικών δήμων. Ηδη αποχώρησαν οι Σέρβοι από την κυβέρνηση του Ράμους Χαραντινάι.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Σέρβων αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Ράμους Χαραντινάι και να πάψουν να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από διαβουλεύσεις που είχαν στο Βελιγράδι με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Η «Σερβική Λίστα» στην κυβέρνηση Χαραντινάι συμμετείχε με έναν αντιπρόεδρο, τρεις υπουργούς και έξι υφυπουργούς. Η αποχώρηση τους ενδέχεται να προκαλέσει κυβερνητική κρίση στο Κόσοβο αν ο Ράμους Χαραντινάι δεν μπορέσει να βρει άλλους πολιτικούς συμμάχους για να διατηρηθεί στην εξουσία.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Σέρβων, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την συνάντηση που είχαν με τον Αλ. Βούτσιτς, ανακοίνωσαν επίσης ότι από τις 20 Απριλίου θα κινήσουν, μονομερώς, τις διεργασίες για την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων.
Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία -και επίσημα- πολιτοφυλακής, αυτό άλλωστε προμηνύει και η δημόσια κοινή ανακοίνωση που έβγαλαν οι ΜΚΟ από τη Βόρεια Μιτρόβιτσα για το χτεσινό περιστατικό με την χρήση βίας και την σύλληψη Σέρβων αξιωματούχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...