Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Μυρίζει άσχημα. Όλα αυτά για έναν διπλό πράκτορα ;



Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί από τουλάχιστον 21 χώρες 16 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ουκρανία, τη Νορβηγία και την Αλβανία σε μια συντονισμένη προσπάθεια που αντιπροσωπεύει διπλωματική νίκη για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατηγορεί τη Ρωσία για δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σπριπάλ και της κόρης του, Γιούλια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απέλαση υποτιθέμενων Ρώσων αξιωματούχων στην ιστορία. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη εκδιώξει 23 Ρώσους διπλωμάτες και η Μόσχα απάντησε με την εκδίωξη ίδιο αριθμού διπλωματών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμα και τα Σκόπια αποφάσισαν να απελάσουν έναν Ρώσο διπλωμάτη από την αντιπροσωπεία της ρωσικής ομοσπονδίας. Η απόφαση λήφθηκε σε στενή συνεννόηση με τους εταίρους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
 Η κλιμάκωση του παιχνιδιού που ρίχνει το φταίξιμο για όλα στην Ρωσία, έχει πάρει μια δική του δυναμική. Μπορεί να ωφελεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δημοσιεύουν ιστορίες που έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα, η δολοφονία όμως είναι μία πραξη περισσότερο εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης  από ό,τι εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η άρνηση της Βρετανίας να συνεργαστεί με τη Ρωσία καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο ένοχο, αφού αυτό βοηθάει τους δράστες να αποφύγουν την οδό προς την δικαιοσύνη. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τη Δυτική διεθνή κοινότητα που σπεύδει να κατηγορήσει τη Ρωσία για οποιοδήποτε έγκλημα όπου φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια μιας ρωσικής ανάμειξης: παρέχει την διαβεβαίωση σε εγκληματικές οργανώσεις και τρομοκράτες ότι μπορούν να αποφύγουν να λογοδοτήσουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αφήσουν πίσω τους κάποια «ρωσική υπογραφή».

Με βάση τα εμπλεκόμενα κίνητρα, αξίζει να αναφερθεί η δήλωση του Βρετανού πρώην Βουλευτή George Galloway: «η Ρωσία πρέπει να τοποθετείται στο τέλος της λίστας των υπόπτων».

Η απερίσκεπτη στάση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επικίνδυνη
Η Theresa May και ο Boris Johnson, κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα που δεν διέπραξε με εκπληκτικά επιθετική και εχθρική γλώσσα. Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί δραματικά η εχθρότητα των Ρώσων προς τη Δύση. Οι Βρετανοί, Ευρωπαίοι και Βορειοαμερικανοί ηγέτες μπορεί να έχουν «πεισθεί» για την ενοχή της Ρωσίας, αλλά έχουν άραγε αντιληφθεί τις πιθανές συνέπειες της απερίσκεπτης στάσης τους;
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο.


Γάλλος στρατηγός αποδομεί τις κατηγορίες της Βρετανίας κατά της Ρωσίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...