Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Mα καλά, δεν πάθαιναν πανωλεθρία στην ΑΦΡΙΝ οι Τούρκοι;



Χιλιάδες άμαχοι έχουν ήδη φύγει ή προσπαθούν να φύγουν σήμερα από την Αφρίν, φοβούμενοι ότι μια ενδεχόμενη επίθεση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται προ των πυλών της πόλης, θα συνοδευτεί από αιματοχυσία και αντίποινα εναντίον τους ιδιαίτερα από τις δυνάμεις ανταρτών του FSA που δρουν ανεξέλεγκτα στο πλευρό του τουρκικού Στρατού.
Όπως αναφέρεται περίπου 2.000 πολίτες έχουν ήδη φτάσει στη γειτονική κοινότητα Νόμπολ, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη τουρκική επίθεση στην Αφρίν, ενώ εκατοντάδες προσπαθούν ακόμη να φύγουν από την πόλη. δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά που μεταφέρουν αμάχους και τα προσωπικά τους είδη περίμεναν σήμερα το απόγευμα την έγκριση των κουρδικών δυνάμεων ώστε να αναχωρήσουν για τις γειτονικές κοινότητες Νόμπολ και Ζαχράα. Και οι δύο ελέγχονται από το συριακό καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η δίοδος αυτή είναι η μοναδική που έχουν πλέον οι περίπου 350.000 κάτοικοι της Αφρίν για να φύγουν, αφού οι τουρκικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη και απέχουν λιγότερα από δύο χιλιόμετρα ελέγχοντας πλέον το 60% του θύλακα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν σε ομιλία του στο γαλλικό κοινοβούλιο
δήλωσε ότι οι «θεμιτές» ανησυχίες της Τουρκίας αναφορικά με την ασφάλεια των συνόρων της δεν δικαιολογούν «επ' ουδενί» την επιχείρηση που διεξάγει στο κουρδικό καντόνι Αφρίν στη Συρία.

«Μολονότι η ανησυχία για τα σύνορα είναι θεμιτή για την Τουρκία (...) αυτή δεν δικαιολογεί επ' ουδενί τη σε βάθος δράση των τουρκικών στρατευμάτων στη ζώνη του Αφρίν»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...