Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τέτοια ακούει ο Σουλτάνος και …στέλνει τον στόλο του.



Δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η βρετανική εταιρεία Shell επιδιώκει συμφωνία αγοράς για τα επόμενα δέκα χρόνια κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Λεβιάθαν» προς 25 δισεκατομμύρια δολάρια, προκαλούν αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Η εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου επικαλείται ανάρτηση του ισραηλινού ενεργειακού ιστότοπου Globes, που αναφέρει ότι οι ισραηλινές διαχειρίστριες εταιρείες επικαλούνται «την απουσία συμφωνίας Κύπρου – Ισραήλ, που να ρυθμίζει το καθεστώς εκμετάλλευσης κοιτασμάτων, τα οποία βρίσκονται στη μέση γραμμή».
Υπενθυμίζεται ότι Κύπρος και Ισραήλ βρίσκονται σε συζητήσεις για το θέμα από το 2010, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταλήξει σε μια κοινή φόρμουλα.
Η ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με το militaire.gr, φέρεται να διεκδικεί ένα μερίδιο από το «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ της τάξης του 6% με την κυπριακή πλευρά να συμφωνεί σε ένα ποσοστό του 2%. Η επιβεβαιωμένη ποσότητα φυσικού αερίου για το «Αφροδίτη» είναι περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: «Κλείνει» το Αιγαίο και ανοίγει πυρ - Συναγερμός στην Αθήνα



Η εκπρόσωπος τύπου του State Department τώρα Heather Nauert, με χαρά τιτίβισε την συμφωνία της Turkish Airlines με την Boeing Airplanes για την παραγγελία 30 αεροσκαφών Boeing Dreamliner 787-9s αξίας 7 δις! Το ίδιο έκανε και η Boeing Airplanes φυσικά.Συγχαρητήρια από την Μέρκελ στον Ερντογάν, και συμφωνία 7 δις Boeing-Turkish Airlines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...