Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Όχι στην αγορά του ΔΟΛ από τον Μαρινάκη λέει η Επιτροπή Ανταγωνισμού!



«Φωτιά» στην αγορά των media βάζει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία δεν ενέκρινε την πολυδιαφημισμένη και πολιτικά επιβεβαρυμμένη αγορά του ΔΟΛ από τον εφοπλυστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αν, λοιπόν, η πρώτη είδηση είναι πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν ενέκρινε την Τρίτη τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στην εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη «Alter ego», η δεύτερη είδηση, την οποία έδωσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι του επιχειρηματία κατά την ακρόασή τους από την Επιτροπή, αφορά στο ότι ο εφοπλιστής μοίρασε τα ποσοστά του στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» στις ιδιοκτησίες των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Πρώτο Θέμα». Με λίγα λόγια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μοίρασε πακέτα μετοχών στον στενό του συνεργάτη Γιάννη Κουρτάκη, φερόμενο εκδότη των «Παραπολιτικών», ο οποίος ως γνωστόν ελέγχεται από τον ίδιο τον εφοπλυστή, και στον Θέμο Αναστασιάδη. Το υπόλοιπο πακέτο το κράτησε για τον εαυτό του. Έτσι, ο Μαρινάκης, ο βασικός συνεργάτης του και το «Πρώτο Θέμα» ελέγχουν το 100% της διανομής εντύπων στη χώρα. Το απόλυτο μονοπώλιο. Αυτό το split έγινε ακριβώς για να παραπλανήσει τους αρμοδίους. Να πείσει, δηλαδή, ότι με τη μοιρασιά των μετοχών αποφεύγει τη μονοπωλιακή λειτουργία του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος». Όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ο μεν Γιάννης Κουρτάκης είναι απολύτως ελεγχόμενος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η δε ιδιοκτησία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ελέγχεται για συνεργασίες ακόμη και συνέργειες με τον εφοπλιστή σε οικονομικό επίπεδο. Όπως αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο φύλλο της Τετάρτης 20 Μαρτίου (σελίδα 10): «Αυτό σημαίνει, από τη στιγμή που το ''Άργος'' είναι το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου μετά την κατάρρευση της ''Ευρώπης'', πως όλες τις κυκλοφορίες, όλων των εφημερίδων, τις ελέγχουν συγκεκριμένοι εκδότες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ), ο Γιάννης Κουρτάκης (''Παραπολιτικά'') και οι Τάσος Καραμήτσος-Θέμος Αναστασιάδης (''Πρώτο Θέμα'')».

Και συνεχίζει η «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η στενή σχέση των Μαρινάκη-Κουρτάκη είναι γνωστή εδώ και χρόνια, δεν χρειάζεται να τη συζητήσουμε, μένει να αποδειχτεί αν ισχύουν και οι πληροφορίες για κάποια μορφή συνεργασίας μεταξύ Καραμήτσου-Αναστασιάδη και Μαρινάκη, ώστε να συμπληρωθεί το καρέ».

Από τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε να μην εγκρίνει την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η υπόθεση παραπέμπεται στη β´ φάση πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου, διαρκεί τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...