Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Προετοιμάζουν έδαφος για παραχωρήσεις οι ....μπροστομούνες....


Ένα ένα αποκαλύπτονται  τα όσα υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε στον «σουλτάνο» και αυτός αποδέχθηκε με χαρά , το 2021 να είναι τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ η Τουρκία!. Ξέχασε ή επίτηδες πρότεινε κάτι τέτοιο στην επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Τι θέλει να μας πει ο κ. Τσίπρας ότι δεν έπρεπε ο Κολοκοτρώνης να απειλήσεις με φωτιά και τσεκούρι τους προσκυνημένους; Ότι έπρεπε να είμαστε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία; Προφανώς ο Τσίπρας όχι μόνο ετοιμάζεται να χαρίσει το μισό Αιγαίο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά ετοιμάζεται να δώσει και την υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη στους υπόλοιπους γείτονες.
Όλα αυτά την στιγμή που  οι Τούρκοι μέσω του  «εκπρόσωπου» του Ερντογάν, βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ, που μετείχε στην τούρκικη αντιπροσωπία κατά την κοινή συνεδρίαση υποεπιτροπών της διακοινοβουλευτικής συνόδου για την ατλαντική συμμαχία,απειλούν μέσα στην Ελληνική Βουλή λέγοντας αναφερόμενος στην Κύπρο ότι «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».

Κάνοντας πως δεν άκουσε, ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Χρήστος Καραγιαννίδης, απάντησε στα προκλητικά λόγια των Τούρκων βουλευτών λέγοντας μόνο, πως οι ελληνοτουρκικές διαφορές πρέπει να λυθούν με έναν έντιμο συμβιβασμό «όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία».

Στον ίδιο τόνο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας που υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας «με σεβασμό όπως κάναμε και με την Βόρειο Μακεδονία». Αναφορικά με τις εξορύξεις στην Κύπρο, ο κ. Δουζίνας, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας- είπε: «Πάνω από το 1/3 της επικράτειας βρίσκεται υπό ξένη κατοχή. Η επίσημη θέση ως προς την Κύπρο είναι ότι όταν γίνεται εξόρυξη και εκμετάλλευση τα κέρδη θα πάνε σε κυρίαρχο ταμείο και μέρος αυτού θα πάει στον κυπριακό παράγοντα μιας ενωμένης Κύπρου. Οι δύο λαοί δεν έχουν κάτι να τους χωρίσει. Οι πολιτικές εξουσίες έχουν τις διαφορές».

Για «συμμετοχή της Τουρκίας στο ενεργειακό παιχνίδι» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επεσήμανε πως η γειτονική χώρα θα πρέπει «να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει «μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάταση».
Επίσης προχώρησε σε  δήλωση ότι το Καστελόριζο δεν έχει 100% όλη την ΑΟΖ στην περιοχή, και πως κομμάτι της ανήκει στην Τουρκία.

Η «ρουκέτα» που πέταξε ο Νίκος Κοτζιάς έχει καλυφθεί εκτενώς από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ για την αναγνώριση των «δικαιωμάτων» τους – (των παράνομων διεκδικήσεων τους στην πραγματικότητα).

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο πρώην ΥΠΕΞ ανέφερε:
«…αλλά αν νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ δεν έχει τίποτα και όλοι η ΑΟΖ είναι, ξέρω γω, το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ σε όλη την περιοχή, συγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι! Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο. Και να τον βάζεις και τον άλλον στο παιχνίδι, για να κατευνάζει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...