Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Κάντε το εδώ και τώρα, εικοσιτετράωρη θητεία εθελοντική.


Για να πάνε  να υπηρετήσουν όλοι . Για σοβαρευτείτε λίγο. Για πιο λόγο να πάνε; Για να δικαιολογούν τα αστέρια τους οι καραβανάδες; Πήξαμε στους στρατηγούς ...χωρίς πατρίδα. Δεν υπάρχουν πλέον στρατιωτικοί  με την έννοια φυλάττω την πατρίδα, παρά κάτι χειροκροτητές των ξεπουλημένων πολιτικών , και κάτι ορντινάντσες των λάθρο. Οπότε πολύ καλά κάνουν που δεν πάνε να τους υπηρετήσουν.  

Είναι δε τόσο άχρηστοι οι γαλονάδες που αποφάσισαν λέει να αφαιρέσουν την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή από τον λοκατζή που τους χάλασε την Μακεδονική σούπα «μη γνωρίζοντας» ότι από την στιγμή που του έχει απονεμηθει και έχει πάρει πτυχίο δεν μπορεί να του τα  ακυρώσει ουδείς, παρά μόνο ο θεός.

Ο ΥΕΘΑ- Φιλιππινέζα του Τσίπρα Αποστολάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το νομοσχέδιο που κατατίθεται τον Απρίλιο στη Βουλή προς ψήφιση,  μίλησε για 30.000 ανυπότακτους. Το νούμερο είναι μεγάλο καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως ουσιαστικά δεν υπηρετεί ένας ολόκληρος... Στρατός.
"Υπάρχουν 30.000 ανυπότακτοι καθώς παρουσιάζεται για στράτευση μόνο το 25% των στρατευσίμων"είπε. "Πρέπει να γίνουν τέτοιες κινήσεις ώστε οι στρατεύσιμοι που θα στρατευθούν στην ώρα τους να μην νιώθουν ότι έχουν απέναντί τους ένα εχθρικό κράτος" ήταν η αποστροφή του .  
Τα μέτρα όμως που προβλέπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος μάλλον το διογκώνουν αφού  προβλέπουν μεταξύ άλλων, την αναστολή της επιβολής διοικητικών και οικονομικών κυρώσεων έως το 2020 και τους παρέχεται η δυνατότητα να ταχτοποιηθούν για την ανυποταξία τους μέχρι το τέλος του 2020. Επίσης προβλέπει μειώσεις όχι μόνο σε επίπεδο θητείας αλλά και σε επίπεδο προστίμων για τους αντιρρησίες συνείδησης.
Σε ότι τους αφορά, η εναλλακτική ή κοινωνική, όπως λέγεται, θητεία που υπηρετούν μειώνεται από τους 15 μήνες που ισχύει σήμερα, στους 12 μήνες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξισώνεται η διάρκεια της κοινωνικής με αυτήν της κανονικής στρατιωτικής θητείας, ενώ ταυτόχρονα για εκείνους που είναι άνω των 30 ετών προστίθεται η πρόβλεψη, εφόσον το επιθυμούν, μετά από 20 ημέρες κοινωνικής υπηρεσίας να μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της έναντι χρηματικού τιμήματος.
Παράλληλα το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μείωση της στρατιωτικής θητείας για όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, από 9 σε 6 μήνες για το Στρατό Ξηράς και από 12 σε 8 μήνες για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.
Ταυτόχρονα ιδιαίτερη μέριμνα προβλέπεται και για τις οικογένειες με τρία τέκνα, με τη στρατιωτική θητεία των αρρένων μελών της να μειώνεται από 9  σε 8 μήνες για το Στρατό Ξηράς και από 12 σε 9 μήνες για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...