Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Υπάρχει και καλύτερη χρησιμότητα του δρομέα.




Δεν φταίνε αυτοί που λένε όλο μαλακίες, αλλά οι πολίτες που δεν τους παίρνουν με τις πέτρες όπου τους βρουν.

Πάντως καλύτερη χρήση θα ειχε ο δρομέας, εάν  χρησιμοποιούσαμε το γυαλί του, για να κόψουμε μερικά  λαρύγγια κυβερνώντων.


Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η γελοία ιδέα της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά να μεταφερθεί ο Δρομέας του Κώστα Βαρώτσου, το πιό εμβληματικό γλυπτό της Αθήνας που βρίσκεται από το 1994 έξω από το ξενοδοχείο Hilton, στα Σκόπια. Αντ'αυτού να τοποθετηθεί στη θέση του ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από αυτά τα αγάλματα αμφιβόλου αισθητικής που είχε πλημμυρίσει ο Γκρούεφσκι την πρωτεύουσα της γείτονος.
Ακόμα δεν είναι σαφές αν η ιδέα ήταν προσωπική της χαζοχαρούμενης Μυρσίνης Ζορμπά, που τώρα προσπαθεί να διαψεύσει τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος ο γλύπτης, η αν ήταν ιδέα κυβερνητική. Η κυβέρνηση Ζάεφ αρνείται ότι υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο, γεγονός που κάνει την πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού ακόμα πιο περίεργη.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γενικά είμαι ενάντια της κατάπτυστου προσυμφώνου των Πρεσπών η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να την ακυρώσει. Ως αναφορά το άγαλμα δίνουμε ένα άγαλμα-τζαμαρία και παίρνουμε Μέγα Αλέξανδρο που είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά. Το πρόβλημα είναι στο ότι τώρα υπάρχει δυστυχώς η δυνατότητα να ξαναγράψουν την ιστορία όπως τους βολεύει, το πρόβλημα είναι ότι με την παράδοση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έστω και με συνθετικό γεωγραφικό προσδιορισμό δεν λύνεται το ΣΚΟΠΙΑΝΟ, αντίθετα τώρα ξεκινάει ο πραγματικός ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ και με πράξεις πιθανόν εδαφικές διεκδικήσεις όχι μόνο λόγια. Το πρόβλημα είναι ότι δίνουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο ΝΑΤΟ για να μην είναι η γείτονας "περίκλειστο κράτος". Η Γλώσσα, η ιστορία, η εθνότητα που θα διεκδικούν να λέγονται απόγονοι του Μεγάλου Στρατηλάτη. Αυτά είναι τα σημαντικότερα ζητήματα, αν δώσουν τον δρομέα λίγο νοιάστηκε ο κόσμος. Στα ΣΚΟΠΙΑ είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ απόγονοι του ΤΙΤΟ οπότε μπορεί να τους πουν ότι είναι ο Γρηγόριος Λαμπράκης που τρέχει για την ελευθερία. Τι να περιμένεις από κομμουνιστές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...