Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Tα κίτρινα γιλέκα δηλώνουν παρών.




"Βίαια επεισόδια, πυρπολημένα αυτοκίνητα, καταστροφές, πολλές συλλήψεις και δεκάδες τραυματίες στα Ηλύσια Πεδία, στην 18η κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων στη γαλλική πρωτεύουσα. Απίστευτης βιαιότητας τα επεισόδια αυτή την ώρα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Όπως μεταδίδουν τώρα τα γαλλικά ΜΜΕ οι αστυνομικοί φαίνεται να οπισθοχωρούν και να χάνουν προς στιγμή τον έλεγχο στα Ηλύσια Πεδία. Συμμετοχή πολλών Κίτρινων Γιλέκων που θέλουν να φθάσουν στο προεδρικό μέγαρο", αναφέρει τουιτάρισμα της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά.

Θέλοντας να δείξουν ότι η κινητοποίησή τους παραμένει ανέπαφη, σχεδόν ακριβώς τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του κινήματος τους, που παρουσιάζεται ως "απολίτικο" ή τουλάχιστον ανεξάρτητο από πολιτικά κόμματα και οργανώνεται μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, πολλές φυσιογνωμίες του κινήματος έκαναν λόγο για μια "αναβίωση της κινητοποίησης" αναφέρει το ΑΠΕ, συμπληρώνοντας ότι σημειώθηκαν λεηλασίες καταστημάτων στη λεωφόρο των Ηλυσίων, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων.

 Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ έχουν σημειωθεί δεκάδες συλλήψεις.
«Περιμένουμε με ανυπομονησία τους κατοίκους της Τουλούζης, του Μπορντό, της Μασσαλίας, της Ρουέν…» είπε ο Ερίκ Ντρουέ, οδηγός φορτηγού στην περιοχή του Παρισιού, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα ενισχυθούν με υποστηρικτές πού έφθασαν από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πολωνία.

Ο Μαξίμ Νικόλ, ένας άλλος γνωστός ηγέτης των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσε πως θα είναι μια «αξιομνημόνευτη» ημέρα, «ένα Σαββατοκύριακο από τα πιο σημαντικά αφότου ξεκίνησε αυτή η κινητοποίηση».

Διαδηλώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" έγιναν σήμερα επίσης σε άλλες πόλεις, από το Μπορντό (νοτιοδυτικά) έως το Μονπελιέ (νότια ) και τη Λιόν (κεντροανατολικά).



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...