Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Εσύ τρως ισλαμοποιημένη φέτα;


Η πιστοποίηση του εν λόγω τυροκομείου προφανώς αφορά την πυτιά που χρησιμοποιείται για το πήξιμο του τυριού, η οποία κατά τον παραδοσιακό τρόπο προέρχεται από εντόσθια νεαρών ζώων που δεν έχουν απογαλακτιστεί. Η περίπτωση της φέτας «Ήπειρος» έχει ήδη προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον φιλοζωϊκών σωματείων και ακτιβιστών για τα Δικαιώματα των Ζώων. Η πιστοποίηση «Χαλάλ» δεν αφορά κάτι σχετικό με την ποιότητα ή το είδος της τροφής. Πρόκειται για έναν τελετουργικό τρόπο σφαγής του ζώου, όπου ο  μουσουλμάνος σφαγέας -μόνο μουσουλμάνος επιτρέπεται να σφάξει το ζώο- διαβάζει μια προσευχή, όπου προφέρεται το όνομα του Αλλάχ, ενώ το σφάγιο κρεμιέται ανάποδα.
Το ζώο πρέπει να πεθάνει χωρίς να έχει  χάσει τις αισθήσεις του. Ενώ είναι ζωντανό, σφάζεται αργά με ένα  μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να χάσει όλο του το αίμα, χωρίς ο σφαγέας να αποκόψει τον νωτιαίο μυελό, γεγονός που επιφέρει ακαριαίο θάνατο.  Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα βιώνουν έναν αργό και οδυνηρό θάνατο. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι δήθεν "ελληνικές" εταιρίες τροφίμων οι οποίες ενδιαφέρονται για τους μουσουλμάνους καταναλωτές ποιο πολύ από τους Έλληνες καταναλωτές. Μιλάμε για μεγάλο ραγιαδισμό. Δηλαδή, παραδέχονται ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα πάρει τα προϊόντα τους αν δεν είναι πιστοποιημένα με το χαλάλ; Επίσης, με αυτή την κίνηση παραδέχονται ότι η Ελλάδα εκτός από ελληνική είναι και μουσουλμανική. Επίσης, παραδέχονται την πληθυσμιακή αλλοίωση που βιώνουμε και ότι μπορεί να τους επηρεάσει οικονομικά. Επίσης, ότι είναι υπέρ της πολυ-πολιτισμικότητας, της ανεκτικότητας και των ανοιχτών συνόρων. Προφανώς με βάση τα παραπάνω θεωρούν ότι μπορούν να επιβιώσουν σε μια παγκόσμια πολυ-πολιτισμική κοινωνία (χωρίς σύνορα) άσχετα αν λόγω χαλάλ αποκτήσουν και φανατικούς εχθρούς που θα μποϊκοτάρουν το προϊόν τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...