Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

"Στηριζόμαστε στην εντιμότητα και κινητικότητα των ρουφιάνων".

Ακόμα και εισβολές στα σπίτια θα κάνει η Αστυνομία τις ημέρες των γιορτών, αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους που είναι η παρουσία εισαγγελέα.

​Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. 

Είναι αδύνατο η Αστυνομία να γνωρίζει που πηγαίνει ο καθένας την ημέρα των Χριστουγέννων. Είναι επίσης αδύνατο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε κάθε σπίτι. Έτσι, βασιζόμαστε στο πληροφοριακό δίκτυο και στις καταγγελίες που θα δεχτούμε. Δηλαδή, στην παρατηρητικότητα και στην εγρήγορση των αστυνομικών αλλά και στα τηλεφωνήματα που θα γίνουν εκείνη την ημέρα από πολίτες, οι οποίοι θα μας ενημερώνουν για τυχόν παραβάσεις του ανώτατου ορίου των εννιά ατόμων σε κάθε σπίτι. Η Αστυνομία χρειάζεται μεγάλο αριθμό αστυνομικών, προκειμένου να είναι σε θέση να ελέγχει κάθε πληροφορία.

 

Κωδικός «ρεβεγιόν»: Μπλόκα, 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους και εισαγγελέας για τις συναθροίσεις

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κολοκοτρώνης είχε πει ότι η Ελλάδα παράγει ραπανάκια και προδότες...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...