Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συνελήφθη για …μαϊμούδες ο Αρβανιτίδης.



Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βέροιας εκανε παραλαβή “μαϊμού” προϊόντων τα οποία πωλούσε στη συνέχεια στα σούπερ μάρκετ που έχει υπό την ιδιοκτησία του, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.
“Εντοπίστηκε αποθήκη στο Λάκκωμα Χαλκιδικής όπου κατασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών και μεταπωλούνταν σε υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ. Συνελήφθησαν 45χρονος ημεδαπός και ο 52χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση από την αστυνομία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ είναι ο Γιώργος Αρβανιτίδης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

«Εντοπίστηκαν δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής στις οποίες παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων, 45χρονος συνεργός του καθώς και 33χρονος αλλοδαπός.

Σε έρευνες αποθηκών κατασχέθηκαν πάνω από 4.400 φιάλες απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού Επίσης ερευνάται η προέλευση καλλυντικών προϊόντων, η ποσότητα των οποίων υπερβαίνει τις 22.000 φιάλες.

Εντοπίσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός των οποίων παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών.

Συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων και 45χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία».

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας απογευματινές ώρες χθες (28-05-2013) σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στις οποίες είχε πρόσβαση και εκμεταλλευόταν για λογαριασμό του ο 45χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(4.460) φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό,

Τρεις (3) πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών,

Δεκαεννέα (19) δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός (1) τόνου, σε δεκατρείς (13) εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,

(468) κενές φιάλες απορρυπαντικού,

(20) πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,

(630) φιάλες κρεμοσάπουνου,

(22.428) φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,

Ένα ανυψωτικό μηχάνημα και Δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα (5.000) φιαλών απορρυπαντικών.

Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου παθούσας εταιρίας παραγωγής συγκεκριμένου προϊόντος (απορρυπαντικού), η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη και 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος ιδιοκτήτης.

Τέλος, παραγγέλθηκε από την Υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση, η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...