Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ποιος αθεόφοβος τα άρπαξε μέχρι και από τον… Σάχη;Μετά την πτώση της Χούντας τον Ιούλιο του 1974,ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υιοθέτησε την Συντακτική Πράξη της 1ης Αυγούστου 1974 και επανέφερε σε ισχύ το Σύνταγμα της 1 Ιανουαρίου 1952, χωρίς τις βασικές θεμελιώδεις διατάξεις, δηλαδή αυτές που αφορούν την βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Βασιλευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Η αναστολή των διατάξεων περί Αρχηγού Κράτους θα κρινόταν με Δημοψήφισμα που θα γινόταν εν καιρώ. Μέχρι το Δημοψήφισμα, χρέη Αρχηγού Κράτους εκτελούσε ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας (τουΣτρατιωτικού καθεστώτος) Φαίδων Γκιζίκης. Στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, επέλεξε με την Αβασίλευτη Δημοκρατία με ποσοστό 69,2%.
Η απόφαση αυτή έκρινε δύο ζητήματα:
Σε θεσμικό επίπεδο τον τρόπο ανάδειξης του αρχηγού του κράτους (αιρετός και όχι κληρονομικός) και στο πολιτικό επίπεδο, την μη επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος βρισκόταν σε εξορία, εκτός Ελλάδος από τις 13 Δεκεμβρίου 1967, μετά από το αποτυχημένο εγχείρημά του εναντίον των Απριλιανών σφετεριστών της εξουσίας.

"Ο ΣΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΤΕΩΣ! ΤΟΤΕ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ ΩΣ ΜΕΣΕΓΓΥΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Ο ............... ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ! ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...... ΑΛΛΑ Η ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ..."
Μέσω της βοήθειας του Σάχη ο κύριος αυτός απέκτησε 40 ακίνητα δίχως να γνωρίζει κανείς πώς και γιατί.....σημειωτέον εκείνη την εποχή δεν ίσχυε το Πόθεν Εσχες....
Για να δούμε τι θα δούμε τελικά? θα αποκαλυφτεί η σκευωρία ή όχι?
Οι πληροφορίες μου κάνουν λόγο για μεγάλο πολιτικό πού έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου !!!!!!!!!!
Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία σε επόμενο άρθρο μου

 Μαίρη Λαγανά


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AYTA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

EgoEtsiToVlepo είπε...

η ιστορια αυτη με τον Καρατζαφερη ειναι παλια !!

EgoEtsiToVlepo είπε...

Η ιστορια αυτη με τον Καρατζαφερη ειναι παλια !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...