Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το γύναιο χρήζει ..ψυχιατρικής ..παρέμβασης



Η γνωστή …συνωστίστρια Μαρία Ρεπούση σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, χαρακτήρισε τον χορό του Ζαλόγγου …."Εθνικό Μύθο"!
Συγκεκριμένα ερωτηθείσα για τον χορό του Ζαλόγγου απάντησε ότι «Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους». Δηλαδή ήταν μύθος (αναφέρεται ως ιστορικός γεγονός από τουλάχιστον τρεις ιστορικούς και χρονογράφους της εποχής ότι οι Σουλιώτισες έπεσαν στον γκρεμό για να μην ατιμαστούν από τους Τούρκους)...
Ποιος έσπευσε να την υπερασπιστεί;
 Ο συνήθης συνήγορος της Π.Τσατσόπουλος που σχολίασε σχετικά στο Facebook:
«Ματαιοπονεί η Μαρία Ρεπούση; Συχνά, ναι, έχω την αίσθηση ότι ματαιοπονεί. Σαν να προσπαθείς ν' ανοίξεις διάλογο γύρω από τη δαρβινική θεωρία μ' έναν καλόγερο, έναν ιμάμη ή έναν ραβίνο, ενώ την ίδια ώρα αναρίθμητοι ομόδοξοι τους κανίβαλοι περιμένουν να εμφανιστείς μπροστά τους για να σε κατασπαράξουν. Πάντοτε πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος αχταρμάς από την πρόσμειξη της ιστορικής έρευνας με την εκάστοτε πολιτική ή θρησκευτική μισαλλοδοξία. Από την άλλη, αν δεν πάρουν κάποιοι το ρίσκο να επαναλάβουν δημόσια αυτά που από χρόνια συζητούν στα φοιτητικά αμφιθέατρα, θα παραμείνουμε εσαεί αθύρματα του κάθε καλόγερου, του κάθε ιμάμη και του κάθε ραβίνου. Ναι, είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει η Μαρία. Όχι για το έθνος. Για την ίδια. Και μόνο για το θάρρος της αξίζει το σεβασμό μας».
Δηλαδή …παρ΄την σκούφια σου και βάραμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...