Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αφού δεν τον κρεμάσαμε πολύ καλά μας κάνει.



«Βαρυσήμαντη» ανακοίνωση έβγαλε το περιβάλλον του τζεφρυ μέσω του ΑΠΕ στην οποία τονίζεται ότι... ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τις διαλέξεις του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να οργώσει όλη την ελληνική περιφέρεια!
Υποθέτουμε ότι για να μας δώσει τα... «φώτα» του για το πώς «έσωσε» την Ελλάδα. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση που έχει την μορφή διαρροής από το περιβάλλον του ΓΑΠ, δηλώνεται ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει δυναμικά στους κοινωνικούς αγώνες σε όλη την χώρα.
Είναι πολύ απλή η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί για όλο αυτό: μετά το διπλό «χαστούκι» από τον Βενιζέλο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την διαφαινόμενη αποχώρηση του κόμματος από την Σοσιαλιστική Διεθνή, ο ΓΑΠ προετοιμάζει μία ολική επαναφορά του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει...
Πάντως όλα αυτά είναι δείγματα της αποφάσης που υπάρχει στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου για την επερχόμενη οριστική ρήξη του με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Τζεφρυ έχει έρθει ήδη σε επαφή με στελέχη και βουλευτές του παπανδρεϊκού στρατοπέδου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχηματοποίησης ενός νέου πολιτικού μορφώματος στο οποίο δεν θα ηγείται ο ΓΑΠ άλλα άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του... Ο Παπανδρέου συνεχίζει να έχει ενεργείς πολιτικές βλέψεις, οι οποίες όμως εκπορεύονται περισσότερο από το "να μπει σφήνα" στις φιλοδοξίες του Βενιζέλου.
Τα τύμπανα του πολέμου μόλις άρχισαν να ηχούν.
Το κείμενο του ΑΠΕ αναφέρει επί λέξει:
«Πριν από ένα μήνα συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αποφεύγοντας τη χρεωκοπία. Ήταν 23 Απριλίου 2010, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανήγγειλε, από το Καστελόριζο, την απόφασή του, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης της.
Νωρίτερα είχε συζητήσει με συνεργάτες του, το πρόβλημα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Άκουσε πολλές απόψεις και προτάσεις, όπως την προσφυγή σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα και, βέβαια, να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είχε διαφανεί και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν διατεθειμένη να την παράσχει. Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τους συνεργάτες του, πήρε την απόφασή του. Λίγοι θυμούνται ή αξιολογούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. «Ο χρόνος, για παράδειγμα, ήταν πολύ πιεστικός, καθώς τον Μάιο έληγε ένα σημαντικού ύψους ελληνικό ομόλογο που έπρεπε να αποπληρωθεί και χρήματα δεν υπήρχαν», λένε στενοί συνεργάτες του.
Αργότερα, όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν ξανά τα λεγόμενα εναλλακτικά σενάρια, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι οι ηγέτες είναι για να παίρνουν αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνοντας και το κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...