Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πόσο ποιο… φτωχομπινές μπορεί να γίνει ο Μπακατσέλος;



Μάλλον ο κολλητός του μπαμπά του ο Μητσοτάκης του τα έμαθε. Εάν πάρουμε δε από τον Βενιζέλο; Άστα να πάνε.

Σε μονόφυλλο έντυπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αναγράφεται:
«Το ΕΒΕΘ ενθαρρύνοντας την ηλεκτρονική συνεργασία με τα μέλη του, προσφέρει ΔΥΟ ΕΥΡΩ (2€) για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή, σε μία από τις δύο ακόλουθες ανθρωπιστικές οργανώσεις: • Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) • WWF Ελλάς».

Το πρώτο θέμα είναι, πως χορηγός είναι το ΕΒΕΘ όπου Πρόεδρός του είναι ο κ. Δημήτρης Μπακατσέλος. Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της επιχορηγούμενης ΕΛΕΠΑΠ είναι η αδελφή του, κ. Λίλα Μπακατσέλου. Η κ. Μπακατσέλου είναι η σύζυγος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βαγγέλη Βενιζέλου.
Ερώτημα:  πώς αποφάσισε το ΕΒΕΘ να επιλέξει το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό Σωματείο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα;

Το δεύτερο θέμα συναρτάται με την νομική μορφή του ΕΒΕΘ. Τα επιμελητήρια στην Ελλάδα συνιστούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Μπορούν αυτά, με μια απόφαση (εάν υφίσταται) η οποία (αορίστως) δεν περιγράφει το συνολικό ύψος της δωρεάς, εφόσον δεν γνωρίζουμε ούτε τον συνολικό αριθμό ηλεκτρονικών συναλλαγών, ούτε την χρονική διάρκεια της ενέργειας αυτής, γενικώς, να δωρίζουν ποσά σε ανθρωπιστικές οργανώσεις; Κι αν, π.χ., γίνουν 50.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές, νομιμοποιείται η Διοίκηση του ΕΒΕΘ να δωρίζει 100.000 ευρώ από την περιουσία των μελών του, σε δύο οργανώσεις, εκ των οποίων στη μια τυγχάνει να προεδρεύει η αδερφή του, κ. Μπακατσέλου-Βενιζέλου;

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Μπακατσέλος αντιλαμβάνεται άριστα την τρέχουσα οικονομική κρίση. Εξάλλου, πρόσφατα η αδερφή του, κ. Μπακατσέλου-Βενιζέλου κατέθεσε για λογαριασμό της εταιρείας του, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία απερρίφθη από το Δικαστήριο με την αιτιολογία ότι, «δεν υφίστανται βάσιμες προσδοκίες επιτυχίας της προτεινόμενης εξυγίανσης και ακολούθως πρέπει να απορριφθεί η κρινόμενη αίτηση περί ανοίγματος της διαδικασίας και λήψης προληπτικών μέτρων». Ακολούθησε δεύτερη αίτηση η οποία αποσύρθηκε διότι κατά τον Τύπο επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός με τις πιστώτριες τράπεζες.
ο κ. Μπακατσέλος λοιπόν υποχρεούται να αποδείξει ότι δεν είναι λαμόγιο και να εξηγήσει πώς επιλέχθηκε το σωματείο όπου προεδρεύει η αδερφή του (και σύζυγος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ) ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα, και, εάν η επιχορήγηση σωματείων, με άγνωστο ποσό χορηγίας, είναι νόμιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...