Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Χειρότερος και από τον εφιάλτη.Γκρεμίστε τον όσο γίνετε ποιο γρήγορα, γιατί θα ακολουθήσουν  Θράκη ,Τσαμουριά ,και το υπόλοιπο Αιγαίο.

Την θέση όσον αφορά την ονομασία του βόρειου γείτονά μας παίρνει ο Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Διαβεβαιώνει πως σέβεται «τις ανησυχίες και ειδικότερα τις ευαίσθητες χορδές των συμπατριωτών μας στη βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε και εγώ είμαι μισός Μακεδόνας», είπε και συνεχίζει:
«Ωστόσο αυτό που τους καλώ να εκτιμήσουν νηφάλια είναι το τι προάγει το εθνικό συμφέρον και τι το υπονομεύει. Η μη λύση το υπονομεύει. Εδώ και 25 χρόνια οι γείτονες αναγνωρίζονται με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από πολλές χώρες, ενώ εμείς παλεύουμε παντού ώστε να τους αποκαλούν όλοι ΠΓΔΜ.
Ονομασία δηλαδή σύνθετη στην οποία περιλαμβάνεται ο όρος ‘Μακεδονία’, χωρίς όμως κανέναν προσδιορισμό που να αποτρέπει οικειοποίηση και της γεωγραφίας και της Ιστορίας. Αν λοιπόν υπάρξει ευκαιρία λύσης που θα αναιρεί αυτά τα αρνητικά δεδομένα που μας φόρτωσαν το 1992, τότε θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε».
Και επί του πρακτέου, «δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος ‘Μακεδονία’ σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».

Πρόκειται για πρωτοφανή ενδοτικότητα στην παγκόσμια διπλωματική ιστορία. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν υπάρχει κράτος που να κάνει τέτοιες υποχωρητικές δηλώσεις απέναντι στον «αδύναμο κρίκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...