Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Σε πολύ μεγάλη εκτίμηση έχουν οι υπουργάρες μας την παιδεία.Με ορολογία πεζοδρομίου, οι δύο υφυπουργοί του υπουργείου Παιδείας, Ζουράρις και Μπαζεβανάκης, στηρίζουν την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την κατάργηση εκδρομών των σχολείων στο εξωτερικό. Τόσο ο σπουδαρχίδης υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις όσο και ο έτερος αρχολίπαρος  υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την απόφαση, ξεπέρασαν το οικονομικό θέμα που προέβαλλε ο κ. Γαβρόγλου και ο μεν πρώτος είπε ότι οι μαθητές πηγαίνουν σχολικές εκδρομές για να πηγαίνουν στα μπουρδέλα, ο δεύτερος είπε ότι οι εκδρομές γίνονται μόνο για το ξενύχτι.

Ο πάμπρωτος, όμφαξ, τέττιξ, οθνείος, μεγαλαυχής, βαρυβρεμέτης, λασιόθρυξ,
Κώστας Ζουράρις θυμήθηκε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM την εμπειρία που είχε ο ίδιος σε μια εκδρομή το 1958. «Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπουρδέλο του Μεσολογγίου».

Όταν του ειπώθηκε ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια είπε:
«Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπουρδέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά.
Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν».

Επίσης είπε ότι«μπορείς να απαγορεύσεις την εκδρομή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται από το 1910 εν χρεωκοπία».

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι οι εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν τα παιδιά.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.
«Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο εσωτερικό οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ό,τι αυτές στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...