Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Αφού τον αποκαλείτε «πρόεδρο Ελληνικής κυβέρνησης», καλά να πάθετε.


Θα σας πουλήσει και θα είναι …μέρα μεσημέρι. Πάντως μην ανησυχείτε, το Νova Macedonia δεν είναι …Μακεδονία. Το λέει και ο …Καμμένος, αλλά και η Ντορίτα. Όσο για το Κ.Κ.Ε; Εκεί τα πράγματα είναι άστα να πάνε. Σας θέλουν …ανεξάρτητους.

Ομοσπονδία Μακεδονικών ενώσεων. Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Κ. Αλέξη Τσίπρα

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Σύμφωνα με δήλωση του ΥΠΕΞ κ. Νικόλαου Κοτζιά θα επιδιωχθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο θέμα στους επόμενους μήνες. Σε αυτήν τη χρονική στιγμή ΟΛΟΙ οι Έλληνες οφείλουμε να εκφραστούμε για το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα και να δώσουμε ως επιπλέον διπλωματικό εφόδιο στην Ελληνική Κυβέρνηση την αποκρυσταλλωμένη άποψή μας περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” επουδενί στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Απευθύνουμε έκκληση προς ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ το παρακάτω ψήφισμα που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αλέξη Τσίπρα:
Ψήφισμα
    Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».
   Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τους τα είπα και τους τα έχω γράψει».
   Όμως δεδομένου ότι μετέπειτα και χωρίς νεώτερη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγράφεται: «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», δημιουργούνται στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για το ότι η επερχόμενη λύση θα είναι σχετική με την παραπάνω θέση του ΥΠΕΞ και όχι με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του συνόλου των Ελλήνων.
  Επειδή κάθε άλλη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων,
   Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,
     Επειδή η χρήση του όρου «Μακεδονία» σε γεωγραφικό προσδιορισμό (πχ ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) δημιουργεί σαφείς συνθήκες ψευδο-αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων, υπονοώντας ότι υπάρχει και ΚΑΤΩ και ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
     Επειδή η χρήση του όρου «Μακεδονία» σε χρονολογικό προσδιορισμό (πχ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) προϋποθέτει ότι υπάρχει και ΠΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κι ότι οι Μακεδόνες μετοίκησαν στη ΝΕΑ κάτι το οποίο ΔΕ συμβαίνει,
    Επειδή η χρήση του όρου «Μακεδονία» σε ως συνθετικό σε μία λέξη (πχ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή ΝΟΒΑΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) υποδηλώνει ότι ΚΑΙ οι σλάβοι είναι Μακεδόνες ενώ ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν εθνολογικά με αυτήν την καταγωγή,
  Επειδή η χρήση του όρου “Μακεδονία” θα επικυρώσει την ύπαρξη ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ “Μακεδονικής” Γλώσσας και Εθνότητας,
   Επειδή η χρήση του όρου “Μακεδονία” θα αποτελέσει εφαλτήριο για τις ΨΕΥΔΟ-αλυτρωτικές βλέψεις για αυτονόμηση της Μακεδονίας και θα αποσταθεροποιήσει την εύρυτερη περιοχή στο εγγύς μέλλον,
Ζ Η Τ Α Μ Ε
   Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.
6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AYTA TA @@ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΓΕΡΟΥΣ ΝΑ ΨΩΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΩΦΗΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά! Είδαμε και τους νέους! Άλλοι μαλακες και αυτοί!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΔΕΝ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν γέροι με μυαλό νέου και νέοι με μυαλό γέρου. Το πρόβλημα είναι οι αναπαυμένοι συνταξιούχοι που για το χαμομήλι τους δίνουν και ανέχονται τα πάντα..

Ανώνυμος είπε...

EΒΡΑΙΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΙΔΟΥ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ) . ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ....ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΗΣ, ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΠΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Τη νεα γκαφα της την ειδες;
https://www.altsantiri.gr/parapolitika/otan-ntora-berdepse-ta-theofania-tin-anastasi/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...