Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Θα ζήσουν νέο Πανορμίτη στο Ηράκλειο;




To φορτηγό πλοίο «Andromeda» με σημαία Τανζανίας, εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, (πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών για τρομοκρατικές ενέργειες).
Το πλήρωμα, το οποίο αποτελείτο από οκτώ άτομα, (δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης έπεσε σε αντιφάσεις, ενώ προέκυψε ότι ο πλοίαρχος έλαβε εντολή από τον ιδιοκτήτη του Andromeda να ματαβεί στο λιμάνι της Μισουράτας στη Λιβύη και όχι στο Τζιμπουτί, όπως ανέφεραν τα έγγραφα του πλοίου προκειμένου εκφορτώσει και παραδώσει το σύνολο του φορτίου, περιοχή για την οποία σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 1α σε συνδυασμό με την παρ. 4.1 του Παραρτήματος Ι του Κανονισμού ΕΕ 2016/44, σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στη Λιβύη και για την κατάργηση του Κανονισμού ΕΕ αριθ. 204/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, απαγορεύεται η πώληση, προμήθεια, μεταβίβαση ή εξαγωγή, άμεσα ή έμμεσα, εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή. Ετσι το συγκεκριμένο φορτίο καθώς και το εν λόγω πλοίο κατασχέθηκαν.
Όμως το πλοίο είναι κινητή βόμβα αφού μεταφέρει 410 τόνους εκρηκτικών υλών. Ένα «ατύχημα» θα έχει απρόβλεπτες και τρομακτικές  συνέπειες  για την πόλη.
Υπάρχει το προηγούμενο του Πανορμίτη με μικρότερη ποσότητα εκρηκτικών πριν πολλά χρόνια που είχε καταστροφικές συνέπειες.
Το πλοίο Ανδρομεδα έχει φορτίο  29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες και πιο συγκεκριμένα πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών. Αυτό τα λέει όλα. Εάν συμβεί κάτι, θα καταστραφεί το μισό Ηράκλειο.  

Ο διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας έχει κάποιο δίκιο όταν λέει πως ….«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Ηράκλειο 410.000 κιλά δυναμίτιδας, σε ένα λιμάνι επιβατικό που δεν έχει καν εμπειρία αποθηκών, πόσο μάλλον αποθηκών επικίνδυνων υλικών. Φοβάμαι ότι το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ θα μείνει για πολύ καιρό εκεί, εφόσον η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως όλα δείχνουν. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αν γίνει κάποιο ατύχημα το μισό Ηράκλειο θα γίνει έρημος Σαχάρα. Θυμηθείτε την υπόθεση στο Μαρί της Κύπρου το 2011. Εκεί εξερράγησαν δύο κοντέινερ και το ωστικό κύμα έφτασε σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων.

 

Η έκρηξη του Πανορμίτη

 

Η Σούδα έγινε Χιροσίμα:


"Λες και έπεσε ατομική βόμβα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...