Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ολα είναι εκτός αμφισβητούμενων περιοχών


Μόνοι μας διχοτομήσαμε την χώρα .Όλα είναι δυτικά από τον 25ο παράλληλο .Ακόμη και η Γαύδος είναι εκτός.

Οι θαλάσσιες περιοχές που παραχωρούνται με τις τέσσερις συμβάσεις που κυρώθηκαν από τη Βουλή είναι «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης» που παραχωρούνται στην κοινοπραξία Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια, τη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» που παραχωρείται στην κοινοπραξία Repsol - Ελληνικά Πετρέλαια και τη θαλάσσια περιοχή «Περιοχή 10 Ιόνιο Πέλαγος» (Κόλπος Κυπαρισσίας) που παραχωρείται στα ΕΛΠΕ.




Η Σύμη κατελήφθη και αυτοί βλέπουν τους μετανάστες ως …πιθανή λύση στο δημογραφικό!





 


Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ σε περίπτωση που «όπως το 1996 έρθει η Τουρκία σε ένα νησί της Ελλάδας» ο κ. Πομπέο διευκρίνισε πως δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, παγώνοντας την Ελλάδα και αυτούς που πιστεύουν πως θα μας στηρίξει η Ουάσινγκτον!




Η Κύπρος την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δέχεται νέα εισβολή πιο επικίνδυνη σε έκταση και σημασία από την αντίστοιχη του 1974. Προς ώρας τις δύο εισβολές διαφοροποιεί η απουσία του αίματος, των σφαγών, της λεηλασίας, των βιασμών. Σε μία ώρα το σκηνικό μπορεί να αλλάξει απότομα και να μετατραπεί σε πραγματικό πόλεμο. «Στη Κύπρο συντελείται από την Τουρκία αυτή τη στιγμή ότι έγινε στο Αιγαίο το 1978, το 1987, το 1996 και συνεχίζει έως σήμερα με τις εικονικές αερομαχίες».
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τουρκια θα παθει οτι κ το 1916 αν τολμησει να κανει το λαθος...οπως τοτε διελυσαν την οθομανικη αυτοκρατορια τωρα θα διαλυσουν οτι εμεινε
Τοταλ εξον κτλ δε θα σφησουν την τουρκια να χορευει ευρωπη κ τον κοσμο με τα πετρεκαια.
Οποτε χαλαρα ...κ ας ελπισουνε να κανει το λαθος

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα παπαγαλάκια γράφουν για τις σφαλιάρες που δέχεται η Τουρκία αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλοι τρέχουν να κάνουν μπίζνες μαζί της. Οι σφαλιάρες είναι στην φαντασία των Κούληδων για να δικαιολογήσουν την ενδοτικότητα τους..

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει τόσα χρόνια ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα ούτε καν με τη Κύπρο. Υπο το πρίσμα αυτό η εκμετάλλευση κοιτασμάτων απο μέρους της σε διεθνή ύδατα (μετά τα 6 νμ απο τις ακτές) και η προκήρυξη οικοπέδων για εξορύξεις είναι παράνομες κατά το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, με ότι αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα για τα συμβόλαια που έχουν συμφωνηθεί. Ο Ερντογάν μπορεί να κάνει εξορύξεις όπου θέλει έξω απο τα 6 νμ των Ελληνικών ακτών (εκτός αν το απαγορεύουν μνημόνια – MOE που έχουν υπογράψει αυτοί που ψηφίζετε και που έχουν ακυρώσει τις υπάρχουσες διεθνείς συνθήκες) ή στη μη συμφωνημένη με τη Κύπρο ΑΟΖ και να είναι σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο! Οι δηλώσεις Πομπέο για διεθνή ύδατα είχαν αυτό το νόημα, κάτι που απέκρυψε ο Δένδιας. Για να κάνει κανείς εξόρυξη σε διεθνή ύδατα χρειάζεται άδεια απο ειδικό γραφείο του ΟΗΕ και όχι την άδεια κάποιου κράτους. Έχουμε δηλαδή παρανομίες και απο την Ελλάδα και απο τη Κύπρο και απο τη Τουρκία. Και αυτό το απέκρυψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ανώνυμος είπε...

Το blog έχει εξαφανιστεί από παντού αλλά αξίζει να πάτε στο αποθήκευση google http://perimajestic.blogspot.com/2019/08/blog-post_12.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...