Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Νιάου....γατάκια.

Ο ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΜΕ 20.000.000€ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ !!!

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΖΑΚ ΚΛΟΝΤ ΟΣΒΑΛΝΤ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ...ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ;;;

Το 2017, ενόψει των νέων ελέγχων μετά τις αποκαλύψεις των σκανδάλων Lux Leaks (που αποδείκνυε ακριβώς ότι το Λουξεμβούργο είναι φορολογικός παράδεισος) και Panama Papers, η Societe Generale Bank & Trust (SGBT) θυγατρική της γνωστής γαλλικής τράπεζας με το ίδιο όνομα, τερμάτισε τα συμβόλαια με περίπου πενήντα πελάτες, των οποίων οι ταυτότητες προστατεύονταν από επαγγελματικό απόρρητο.


Μετά από έρευνα, η Le Monde μπόρεσε να εντοπίσει μερικούς από τους πρώην πελάτες της, των οποίων οι εταιρείες είναι συχνά ενεργές, σε άλλες εταιρείες του Λουξεμβούργου:

«Ανακαλύψαμε τέσσερις Σαουδάραβες, εννέα Ιταλούς, έναν πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, τη σύζυγο ενός πρώην υπουργού του Αζερμπαϊτζάν, έναν Ρώσο επιχειρηματία, αλλά επίσης, μεγαλύτερη έκπληξη, δεκατέσσερις Έλληνες. Σε αυτήν την ελληνική παρουσία, ένα όνομα προκαλεί την προσοχή: αυτό του Προδρόμου Μαυρίδη, πρώην στελέχους του ελληνικού υποκαταστήματος της Siemens, που καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης το 2019, σε σκάνδαλο διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Την εποχή που η SGBT έπαψε να διαχειρίζεται τις εταιρείες της το 2017, ο κ. Μαυρίδης είχε ήδη κατηγορηθεί δημόσια, πριν από δύο χρόνια, από την ελληνική δικαιοσύνη. Σε επαφή που είχαμε, ο δικηγόρος του, Βασίλης Αρβανίτης, επιβεβαιώνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία των 20 εκατομμυρίων ευρώ του πελάτη του στο Λουξεμβούργο "έχουν εξεταστεί από τους ανακριτές" του σκάνδαλου της Siemens και ότι "η κατηγορία δεν προχώρησε παραπέρᨻ.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα όμως είναι πραγματικά ένας ευλογημένος τόπος. Απόδειξη, ότι τα 11 εκατομμύρια Έλληνες, ανήκουν στους εκλεκτούς του πλανήτη. Διότι υπάρχουν δυστυχώς πάνω από 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς Κυριάκο Μητσοτάκη!
Δεν έχουν καταλάβει όσοι θέλουν να βλάψουν τον πρωθυπουργό μας και να τον στερήσουν από τους Έλληνες, ότι ο Έλληνας μπορεί να ζήσει χωρίς ηλεκτρικό, μπορεί να ζήσει χωρίς νερό, μπορεί να ζήσει ακόμα και χωρίς κινητό, δεν μπορεί όμως να ζήσει χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...