Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Θα γέμιζαν κόκα το... ιικό φορτίο.

Σε φορτηγό ψυγείο εταιρείας 70χρονου Ηρακλειώτη που μετέφερε δεκάδες τόνους κρέατος από Ολλανδία παραγγελία γνωστού επαγγελματία της Κρήτης είχαν «φυτευτεί» και μερικές κούτες με ναρκωτικά, 25 κιλά χασίς και 3.600 γραμμάρια κοκαΐνης. Το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος υπολογίζεται από 300.000 έως 600.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν όσο φυσικά και ως προς τα μεγέθη της μπίζνας. Πολλά τα λεφτά που θα αποκόμιζαν, πολλά και τα μετρητά που κατασχέθηκαν επί το έργον. Μιλάμε για… σακούλες με χαρτονομίσματα.

Ήταν μία επιχείρηση που εξελίχθηκε άψογα μέχρι τέλους, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα απρόοπτα. Κρήτη, Ηγουμενίτσα, Αθήνα, Πειραιάς… Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται συνολικά επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα. Πατέρας, γιος και νύφη, ένας αυτοκινητιστής που θεωρείται το κομβικό πρόσωπο της υπόθεσης, ένας οδηγός, καθώς και δύο Αλβανοί.

Ο ένας εκ των δύο μάλιστα διατηρεί υψηλότατες γνωριμίες με ποινικούς “celebrities” όπως ο Αλκέτ Ριζάι και ο Παλαιοκώστας. Ο αποκαλούμενος «Κοντός» ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της κινηματογραφικής απόδρασης με ελικόπτερο.

Η κατασχεθείσα ποσότητα της κοκαΐνης (3.660 γραμμάρια) είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ και η ίδια η υπόθεση συνιστά μία από τις σοβαρότερες που έχει χειριστεί η υπηρεσία. Αστυνομικοί ανέφεραν ότι η κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης  θεωρείται κορυφαίας ποιότητας (πεντακάθαρη) και ανόθευτη ανά γραμμάριο πωλείται στην εγχώρια αγορά προς 80 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το κατασχεθέν χασίς. Πρόκειται για το γνωστό skunk, μία ισχυρότατη δραστική ουσία που προέρχεται από υδροπονικές καλλιέργειες που κάνουν θραύση στην Ολλανδία. Η χρήση του έχει επεκταθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως και στην Ελλάδα.

Το Skunk είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, ακόμα και στα σχολεία, με τους επιστήμονες ωστόσο να προειδοποιούν για τις επικίνδυνες επιπτώσεις του. Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι τριπλασιάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης ψύχωσης ενώ προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο των χρηστών που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές ψυχικές ασθένειες.

 

Ηράκλειο: Γνωστά ονόματα στη ναρκο-μπίζνα με το φορτηγό-ψυγείο από Ολλανδία

 

Μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ στον Πειραιά! Κατασχέθηκαν 33 κιλά και 885 γραμμάρια κοκαΐνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, συγνώμη, δεν υπάρχει χασίς στην Κρήτη και χρειαζόταν εισαγωγή; Τελείως παλαβό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...