Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Τράμπ: Είπα ….ξείπα.



Μόνο το Ισραήλ, παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ, και η Σαουδική Αραβία υποδέχθηκαν με ανοιχτές… αγκάλες την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν . Στα… κάγκελα ο υπόλοιπος πλανήτης. Αποφασισμένοι όλοι οι ηγέτες να συνεχίσουν χωρίς αυτόν. Ανακοινώνοντας χθες την απόσυρσή τους από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι ΗΠΑ απείλησαν να επιβάλουν κυρώσεις σε όλες τις ξένες εταιρείες που συναλλάσσονται με το Ιράν, ενώ τους έδωσαν έως 180 ημέρες για να συμμορφωθούν.
«Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επιβάλει σταδιακά κυρώσεις, με μια μεταβατική περίοδο 90 ή 180 ημερών.
Ο κόσμος βαίνει προς κατάργηση της διεθνούς νομιμότητας βάζοντας σε κίνδυνο την υπάρχουσα διεθνή πρακτική. Δεν μπορείς να υπογράφεις διεθνείς συμφωνίες και να αποχωρείς μονομερώς χωρίς να έχει παραβιασθεί κάποιος όρος. Στην περίπτωση του Ιράν φαίνεται να τηρεί την συμφωνία. Στην περίπτωση μας η Τουρκία μετά την απόφαση Τραμπ, θα μπορεί να αποχωρήσει μονομερώς από την συνθήκη της Λοζάνης. Αυτό είναι και το ζουμί της υπόθεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...