Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Δεν έχει δουλειά ο διάολος, και προσπαθεί να πηδήξει το παιδί του.



Να επιστρέψουν εσπευσμένα η Στόρμι Ντάνιελς και λοιπές πατσαβούρες του Τραμπ, γιατί χανόμαστε.

Λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να ανατινάξει τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου Σύνοδο Κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μέσω επιστολής που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, όπου κατήγγειλε την «οργή» και την «εχθρότητα» του βορειοκορεατικού καθεστώτος.
Μετά την ακύρωση της πολυαναμενόμενης Συνόδου Κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν  ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στην προηγούμενη επιθετική ρητορική του, λέγοντας ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «πιο έτοιμος από ποτέ αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν  επιλέξει να κάνει κάτι ανόητο, ενώ το ίδιο έτοιμος είναι και ο στρατός της Ιαπωνίας και της Νότια Κορέας». Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας την απόφαση του ο Τραμπ δήλωσε «ο στρατός μας, ο οποίος είναι μακράν ο πιο ισχυρός στον κόσμο, είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, στην περίπτωση που ο Κιμ προβεί σε κάποια 'βλακώδη και απερίσκεπτη' ενέργεια».
Νωρίτερα η Βόρεια Κορέα είχε επαναλάβει τις απειλές της να αποσυρθεί από τη Σύνοδο που είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιώντας ότι είναι προετοιμασμένη για μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ουάσιγκτον εφόσον χρειαστεί. Από την άλλη πλευρά η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε ότι ανατίναξε τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Μικρή ομάδα από εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης επιλέχθηκε από την Βόρεια Κορέα για να παρευρεθεί στην επιχείρηση ανατίναξης και καταστροφής των σηράγγων, για την οποία η Πιονγκγιάνγκ δηλώνει ότι αποτελεί απόδειξη της προσήλωσής της στην δέσμευση που έχει αναλάβει για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...