Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πλασάρουν το Ilinden Macedonia, για να φανεί επιτυχία το Nova Makedonjia.



Ένα νέο όνομα φαίνεται να συζητούν Τσιπρας και Ζάεφ σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων. Το όνομα αυτό είναι «Republic of Ilinden Macedonia», (Μακεδονία του Ιλίντεν= του Προφήτη Ηλία) γεγονός που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα ονόματα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το τηλεοπτικό κανάλι A1 ON, δεν βρίσκονται πλέον στο τραπέζι των επαφών. Το νέο όνομα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, θα είναι για όλες τις χρήσεις, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.
«Το “Μακεδονία του Ιλιντεν» είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού. Είναι ο αλυτρωτισμός αυτοπροσώπως». Να σημειωθεί ότι το «Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια» αποτελεί την μήτρα του αλυτρωτισμού για τους Σκοπιανούς. Το «Ιλιντένσκα» σημαίνει την επανάσταση των Σλάβων το 1903 που φανταζόντουσαν ένα κράτος που να περιλαμβάνει όλη την Μακεδονία μέχρι την Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Ζάεφ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό οτι αυτό το όνομα θα το δεχόντουσαν ευχαρίστως οι εθνικιστικοί κύκλοι των Σκοπίων!
Το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση του τύπου άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μετά τα δημοσιεύματα στο οποία αναφέρονταν ότι απ” ότι φαίνεται το όνομα, στο οποίο θα καταλήξουν οι δύο πλευρές είναι το «Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια» (Μακεδονία του Ίλιντεν).
Μετά το σάλο που και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αφού πρόκειται για ιστορικό και όχι για γεωγραφικό όρο που αναφέρεται στην εξέγερση του Ίλιντεν (Προφήτη Ηλία) το 1903, όταν ο σλαβικός πληθυσμός της ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας είχε εξεγερθεί εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το Μαξίμου αναγκάστηκε να διευκρινίσει πως: «Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως «έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ νά ποτέ δέντρο θά πάρουν τό όνομα τά Σκόπια !!!!
Παράδοση ονόματος σημαίνει ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη. Στη λέξη δέντρο μπαίνει τό δεν

Ανώνυμος είπε...

Ενα σουργελο με το ονομα Καλλιοπη Σουφλη,υβριζει την Χ.Α γιατι ζηταει δημοψηφισμα για να αποφασισει ο λαος αν θελει ονομασια με Μακεδονια σε οποιαδηποτε νεα βαπτιση των Σκοπιων.
Οχι,να μην μιλησει ο εξαθλιωμενος και αγανακτισμενος ελληνας,σε μια διαδικασια που ειναι η τελευταια γραμμη αμυνας του.Με την φαιδρη δικαιολογια οτι θα ψηφισουν και...αλβανοι.
Δηλαδη,το σουργελο θελει να περασει η διαδικασια αυτη απο το Κιναιδοβουλιο,αβροχοις ποσι!!!
Δεν κρατουν ουτε τα προσχηματα τα εβραιοδουλα-ψευτομπλογγερ-σκυβαλα.
Ουστ ρε,ουυυυυσσσσσσσσττττττ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...