Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Οι ανωμακεδόνες και οι κατωμακεδόνες θα γίνουν …άνωκάτωμακεδόνες.



Καληνύχτα господине …Μέγα Αλέξανδρε.
Για «συμφωνία με την ΠΓΔΜ που συνήφθη» έκανε σήμερα λόγο ο Κοτζιάς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στο… Βερολίνο.
Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η εργασία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών έχει ολοκληρωθεί, εξηγώντας ότι τώρα συνεδριάζουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ειδικοί από Σκόπια, Αθήνα και Ηνωμένα Έθνη.
«Στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα συνεδριάζει από χθες ομάδα ειδικών απο τα Σκόπια, την Αθήνα και τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία επεξεργάζεται τα κείμενα προετοιμασίας, νομικά και τεχνικά, και κάνει και τις τελευταίες προτάσεις», είπε.
Eπίσης την εκτίμηση ότι υπάρχει «ισχυρή αποφασιστικότητα» τόσο από τα Σκόπια όσο και από την Αθήνα, για επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικών Μελετών στις Βρυξέλλες.
Ο Νικόλα Ντιμιτρόφ επέμεινε στην εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό βρίσκονται σε «τελικό στάδιο».
O N. Nτιμιτρόφ σημείωσε, επίσης, ότι το πρόβλημα της ονομασίας κράτησε σχεδόν μια ολόκληρη γενιά στη χώρα του «κλειδωμένη» στην «αίθουσα αναμονής» προς την ένταξη στην ΕΕ, και σήμερα οι δύο γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν ένα ζήτημα το οποίο προέκυψε από το γεγονός ότι μοιράζονται μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία.

Η Αθήνα φαίνεται να επέλεξε σαν όνομα το «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», δηλαδή το Gorna, ενώ η άλλη πλευρά θέλει το «Νέα Μακεδονία», δηλαδή το Nova.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνία υπήρξε και ως προς τη γλώσσα, που θα είναι «Μακεδονική», ενώ τα αρχικά της ΠΓΔΜ για τις διεθνείς συναλλαγές θα είναι ΜΚ.

Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας (στα σλαβικά: РЕПУБЛИКА ГОРНА МАКЕДОНИЈА) είναι μάλλον η οριστική λύση,αν και καποιοι μιλούν για γεωγραφικό προσδιορισμό ,βλέπε βόρεια Μακεδονία .


Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Ανθέλληνα Κοτζιά με το Γερμανό ομόλογό του, Η. Maas στο Βερολίνο δέχθηκε ερώτηση ως προς το αν ενημέρωσε το συνάδερφό του για την κατάσταση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που τελούν υπό σύλληψη στην Τουρκία, και απάντησε λεγωντας… Είμαστε και οι δύο χώρες, τόσο η Τουρκία όσο κι εμείς, χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, αυτό σημαίνει ότι είμαστε σύμμαχοι- εταίροι κι όχι εχθροί, και γι’ αυτό αυτός ο απολυταρχισμός κι αυτή η παραβίαση των διεθνών εθίμων και των παραδοσιακών σχέσεων που είχαμε στα σύνορα δεν είναι κάτι που μπορούμε να δεχτούμε ή κάτι στο οποίο μπορούμε να δείξουμε κατανόηση. Θεωρώ ότι είναι ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού.

Ο Κοτζιάς δηλαδή κάνοντας πολιτική...υψηλού επιπέδου διαγνώνει πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σαπίζουν  τρεις μήνες στις Τούρκικες φυλακές. Κατά το Κοτζιά με δύο αιχμαλώτους στη φυλακή, τρεις απόπειρες βύθισης ελληνικών πλοίων και διαρκείς καθημερινές  προκλήσεις στο Αιγαίο , η Τουρκία δεν είναι εχθρός.



 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάμε φουλ για νέα εθνική τραγωδία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...