Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Το Δ.Ν.Τ θέλει δικό του πρωθυπουργό στην Ιταλία.



Η νέα άρνηση σήμερα του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να διορίσει ως υπουργό Οικονομικών τον καθηγητή Πάολο Σαβόνα, ως κίνδυνο για τον «€παϊκό» προσανατολισμό της χωράς δημιουργεί νέα δεδομένα στο εξαιρετικά ευμετάβλητο πολίτικο σκηνικό της χώρας.
Αποτέλεσμα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Oμως η κατάρρευση του σχηματισμού κυβέρνησης και η άρνηση του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα με το "soft coup" να δεχθεί τον Πάολο Σαβόνα για υπουργό Οικονομικών προκάλεσαν την οργή των Πέντε Αστέρων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa,  το δεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d'Italia) έκανε γνωστή την πρόθεσή του να κινήσει την διαδικασία κατά του προέδρου Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία, και τα Πέντε Αστέρια θα αποφασίσουν αν θα στηρίξουν ή όχι την κίνηση αυτή.
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε στην αποτυχία της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, με αναφορά στην στάση του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας.
«Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι ο εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι», δήλωσε σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο Ντι Μάιο.
«Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε τον Σαβόνα, θα μας πουν και πάλι όχι», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.
Στο μεταξύ και όπως διέρρευσε πάντως από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, ο Ιταλός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει αύριο το πρωί τον με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι για να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

2 σχόλια:

Ixnos είπε...

Βάσει του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα ελέγχονται τυπικά πριν δημοσιευτούν λόγω προσωπικών δεδομένων.

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε Ιχνος μη μας καψωναρεις ασε μας να βγαλουμε τα απωθημενα και τα αποθαμενα μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...