Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

O Ιταλός Πρωθυπουργός θα χαλάσει την ευρωσούπα;



Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον προτεινόμενο από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και από τη Λέγκα του Βορρά, Τζουζέπε Κόντε.
Κατά τη λήξη της συνάντησής του με τον Ματταρέλλα, μετά από συνομιλία που διήρκεσε μια ώρα και πενήντα λεπτά, ο Τζουζέπε Κόντε, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:
«Δέχθηκα με την προβλεπόμενη επιφύλαξη την εντολή του προέδρου. Το πρόγραμμά μου θα βασίζεται στις συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων που με στηρίζουν. Θα ασχοληθούμε με τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα του ασύλου και για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. Θα κάνω ότι δύναμαι υπέρ του εθνικού συμφέροντος.
Το πολιτικό συμβόλαιο στο οποίο βασίζεται εκπροσωπεί τα αιτήματα αλλαγής των πολιτών. Θα αποτελέσουν και τη βάση της κυβερνητικής δράσης, με σεβασμό στις δικαιοδοσίες που μου δίδει το Σύνταγμα. Θα είναι μια κυβέρνηση υπέρ των πολιτών και του συμφέροντός τους.
Ως δικηγόρος υπερασπίσθηκα πολλούς πολίτες. Τώρα θα υπερασπισθώ τα συμφέροντα των Ιταλών, στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο. Θα είμαι ένας συνήγορος υπεράσπισης του ιταλικού λαού.
Τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λύσω την επιφύλαξη με την οποία δέχθηκα την εντολή, και να του προτείνω, σε περίπτωση θετικής έκβασης, όπως ελπίζω, τα ονόματα για τη λίστα των υπουργών. Δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω να εργάζομαι».
Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός αύριο αναμένεται να συναντήσει όλα τα πολιτικά κόμματα (παρ΄όλο που προτάθηκε μόνον από τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα) και να επιστρέψει -πιθανώς αύριο βράδυ ή μεθαύριο- στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την λίστα των προτεινόμενων υπουργών του.

Πάντως ο Jean-Claude Juncker εσπευσε να δηλώσει….: "θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των ...Αφρικανών στην Ιταλία"!

Και για τους Financial Times ο Giuseppe Conte, 54 ετών, καθηγητής Πανεπιστημίου... είναι ανάξιος για πρωθυπουργός...
Ο μαλάκας με μόνη απασχόληση τα τηλεπαιχνίδια (ιταλικός Τροχός της Τύχης), η μαριονέτα της Μέρκελ που δεν μιλάει καν σωστά ιταλικά ήταν ο ιδανικός πρωθυπουργός...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

παντως απο τους δικους μας μην περιμενουμε τιποτα ειναι υποτακτικοι γκεσταπιτες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...