Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Έκαναν και οι «μύγες» κώλο.





 Είναι η πρώτη φορά που οι δύο πυρηνικές δυνάμεις φτάνουν τόσο κοντά στον όλεθρο! Αν οι χτεσινές συγκρούσεις συνεχιστούν και κλιμακωθούν και σήμερα τότε όλα είναι ανοιχτά!
Για το λόγο αυτό, το Πακιστάν έκλεισε ξανά τον εναέριο χώρο του μέχρι 4 Μαρτίου καθώς αμέσως μετά την παράδοση του Ινδού πιλότου, ινδικές δυνάμεις σφυροκοπούν πακιστανικές στο Κασμίρ!

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιmran Khan, είπε:
“Προς την ινδική κυβέρνηση θέλω να πω, μπορούμε να αντέξουμε σε λάθος υπολογισμούς με τα πυρηνικά όπλα που έχουμε;
Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το γεγονός;
Αν η κλιμάκωση ξεκινήσει από εδώ που θα οδηγήσει;
Τίποτα δεν θα είναι υπό τον έλεγχο μου ούτε υπό τον έλεγχο του Ινδού πρωθυπουργού.

Το  Πακιστάν φοβάται επίθεση της ινδικής Αεροπορίας με το πιο επίφοβο όπλο τον πολυηχητικό πύραυλο Brahmos-A ο οποίος είναι πρακτικά μη ανασχέσιμος.
Πακιστανός δημοσιογράφος γράφει η Ινδία ετοιμάζει να επιτεθεί με βλήματα Brahmos που φέρονται από ινδικά μαχητικά Su-30MKI χρησιμοποιώντας πολιτικούς αεροδιάδρομους για να αιφνιδιάσουν την πακιστανική Αεράμυνα.

Από την πλευρά της, η Ινδία απέρριψε οποιαδήποτε μεσολάβηση στην κρίση με το Πακιστάν ενώ χτες το βράδυ έλαβαν χώρα οι πιο άγριες συγκρούσεις των τελευταίων ετών με χρήση πυρών πυροβολικού, MLRS, ATGM, 214mm Pinaka MBRL, ελεύθερων σκοπευτών κατά μήκος 8 τοποθεσιών στο LoC.
Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες και από τις 2 πλευρές με τα νοσοκομεία στο Κασμίρ να εκδίδουν ανακοίνωση για ανάγκη αίματος.
Ινδία και Πακιστάν διαθέτουν περίπου 130 ως 140 πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

Το Πακιστάν διαθέτει πυραύλους Ghauri-II και Shaheen-III που έχουν μέγιστη εκτιμώμενη εμβέλεια περίπου 1.500 και 1.700 μίλια αντίστοιχα. Αυτό επιτρέπει στο Πακιστάν να στοχεύει εντός της Ινδίας.
Το Πακιστάν διαθέτει επίσης βαλλιστικούς πυραύλους μικρότερης εμβέλειας Nasr και πυραύλους Babur.

Ο στρατός της Ινδίας έχει αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς .
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Ινδίας είναι οι Prithvi και οι Agni. Οι πρώτοι είναι μικρής εμβέλειας, ενώ οι δεύτεροι είναι μέσης εμβέλειας. Οι Agni-III έχουν εμβέλεια πάνω από 3.100 μίλια, θέτοντας στο στόχαστρο εύκολα όλο το Πακιστάν .
Οι Agni-V και -VI που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε την επέκταση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης σε επιπλέον 114 δήμους για το επόμενο σχολικό έτος 2019 -2020............

δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης..............

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΣΙΩΝΟΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΥΤΙΛΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΣ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΡΙΤΩΝ .....
ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΤΑΛΜΟΥΔΟΕΒΡΑΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...