Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Εχουν μπει σε καραντίνα 21 εργαζόμενοι σε κλινική του Ιπποκράτειου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γιατρό.


Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου ένας γιατρός προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.Ο γιατρός της Ωτορινολαρρυγγολογικής (ΩΡΛ) κλινικής του νοσοκομείου βρέθηκε θετικός στο ιό, χωρίς να έχει ιστορικό.Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, τέθηκαν σε καραντίνα επτά ημερών 21 υγειονομικοί της ΟΡΛ. Πρόκειται για 11 νοσηλευτές προσωπικό και 10 γιατρούς.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ΟΡΛ κλινική κλείνει για απολύμανση, ενώ μεταφέρθηκαν οι ασθενείς.
Ανάμεσα στους 21 που τέθηκαν σε καραντίνα είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.
Νωρίτερα θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και γιατρός στο νοσοκομείο Καλαμάτας.






 






Όπως ανέφερε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής κ. Χατζάκης μετά την καραντίνα 21 υγειονομικών (11 ιατρών, 11 νοσηλευτών) στο Ιπποκράτειο, «υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να εξαπλωθεί ο ιός στο ιατρικό προσωπικό της χώρας. Γι' αυτό τον λόγο χρειάζονται προφυλάξεις, ούτως ώστε να μην μείνουμε χωρίς γιατρούς, προσωπικό και νοσοκομεία. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν ιδιαιτέρως αυστηρά γι' αυτό οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα. Από δω και πέρα πρέπει να προσέχουν πολύ παραπάνω.»
Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις πως ο ιός μέχρι στιγμής δεν έχει σημειώσει εξάπλωση στην Ελλάδα όπως σε άλλες χώρες, ο ίδιος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «χθες ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα, ωστόσο ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Δεν φαίνεται από τα στοιχεία, αλλά υπάρχει μεγάλη εξάπλωση που ακόμη λόγω των μέσων που χρησιμοποιούνται δεν μπορεί να γνωστοποιηθεί. Η μικρή εξάπλωση του ιού είναι φαινομενική». Επομένως εκτίμησε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχει εξαπλωθεί εκθετικά σε εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι δεν έχουν διαγνωστεί.




 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...