Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην «θωρακισμένη Ελλάδα» .




Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, αφορά έναν 66χρονο άνδρα συνταξιούχο εκπαιδευτικό, ο οποίος νοσηλεύεται με εικόνα σοβαρής πνευμονίας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο συνταξιούχος πρόσφατα είχε ταξιδέψει με εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο - με γκρουπ αρκετών ατόμων. Ο 66χρονος νοσηλεύεται στο Ρίο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο 66χρονος, βρέθηκε στην εκδρομή  μαζί με ένα γκρουπ ακόμη 52 ατόμων. Όπως ανέφερε ο ιερέας που διοργάνωσε την εκδρομή, «ταξιδέψαμε στα Ιεροσόλυμα και στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν διαπιστώθηκε κάτι, ούτε υπήρξε κάποιο παράπονο από κάποιον», τόνισε. «Όταν γυρίσαμε πολλοί άνθρωποι είχαν λίγο πυρετό και βήχα. Εγώ έχω και δέκατα. Αν όμως δεν υπήρχε διαπιστωμένο κρούσμα ούτε θα μας περνούσε από το μυαλό μας. Σήμερα το μεσημέρι μάθαμε ότι ένα μέλος της ομάδας έχει νοσήσει και καλό θα ήταν όλοι να περάσουμε από έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν οδηγίες για να εξεταστούν σε πρώτη φάση όλοι όσοι ταξίδεψαν με το συγκεκριμένο γκρουπ .
Συνολικά 20 γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο άνδρα, ο οποίος επιβεβαιώθηκε ότι είναι το 9 κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως μεταδίδει ο Skai.gr
Συγκεκριμένα 15 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείου του Ρίου και άλλοι 5 από το νοσοκομείο Αμαλιάδας τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου και λαμβάνονται δείγματα προς εξέταση από τα συνολικά 51 άτομα που συμμετείχαν μαζί του στην εκδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κάποιοι δήλωσαν στις αρχές ότι έχουν πυρετό.
Από τα συνολικά οκτώ κρούσματα μεχρι στιγμής, τα τέσσερα (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας) είναι άτομα που είχαν ταξιδέψει σε περιοχή με επιδημία της λοίμωξης του κορωνοϊού, στη βόρεια Ιταλία, μολύνθηκαν με τον ιό και εμφάνισαν συμπτώματα της λοίμωξης όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα.
Οι δυο εκ των ασθενών έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα τρία άτομα. Η μία, η τραπεζική υπάλληλος στην Αθήνα μετέδωσε τον ιό σε άνδρα του στενού περιβάλλοντός της. Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη μετέδωσε τον κορωνοϊό, στο 10χρονο παιδί της και σε φίλη της εκπαιδευτικό, η οποία με τη σειρά της στον σύζυγό της, το σημερινό, όγδοο κρούσμα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κορωνοϊός: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 21 νέα από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ
https://www.protothema.gr/greece/article/981571/alert-koronoios-21-nea-krousmata-apo-tous-taxidiotes-sto-israil/ Κορωνοϊός: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 21 νέα από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ

Έλεος δηλαδή, μετά φταίω εγώ να είμαι ρατσιστής;(έχουν προϊστορία εναντίον των Ελλήνων) Μια μέρα πριν Τετάρτη 4/3 είχαμε μόνο 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα από Έλληνες που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό και οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους κόλλησε κι αυτό(μέχρι εδώ ότι συμβαίνει με τις ιώσεις, χρειάζεται προσοχή, κυρίως από τον πάσχοντα και αυτοαπομόνωση τουλάχιστον) μας ήρθαν μαζεμένοι άλλοι 21 ταξιδιώτες από Ισραήλ. Έλεος ούτε μιλημένοι να ήταν... Άλλο που δεν θέλουν να μας ξεκάνουν, κατά τα άλλα οι "σύμμαχοι μας". Ξυπνάτε ποιοι σύμμαχοι μας, οι Γιουργκούρ Τούρκοι(χαζαροεβραίοι) από Τουρκία και οι Ασκενάζι Εβραίοι είναι αδέλφια από την γη της ΧΑΖΑΡΙΑΣ, δεν είναι αντίπαλοι - φίλοι είναι. Αν δεν το καταλάβουμε θα είμαστε σύντομα ένα έθνος του παρελθόντος. Ορισμένοι δεν θέλουν να βάλουν μυαλό με τίποτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...