Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Τοπική καραντίνα.


Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει σε πολλούς κατανοητό ότι για τον πρώτο τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού, η καλύτερη λύση είναι η κοινωνική απόσταση, όταν είμαστε έξω και η κοινωνική αυτό-απομόνωση (Μένουμε Σπίτι).
Τώρα, ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο Ραδιολογίας του πανεπιστημίου Columbia στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι υπάρχει λύση και για τον δεύτερο τρόπο μετάδοσης.



Ένα βήμα πριν την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων που θα περιλαμβάνουν έλεγχο σε ορισμένες μετακινήσεις των πολιτών βρίσκεται η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού.

Σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας 16/03 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News, η κυβέρνηση λαμβάνει την απόφαση να κλείσουν τα καταστήματα λιανικής σε όλη την χώρα ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία των πολιτών και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊου. Ανοικτά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα που πωλούν ήδη πρώτης ανάγκης
Εφόσον η κατάσταση και με την βοήθεια των πολιτών παραμείνει σε ελεγχόμενα επίπεδα δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης. Αν η κατάσταση ξεφύγει τις επόμενες ημέρες τότε θα επανεξεταστεί. Σε αυτή την φάση η κυβέρνηση ανακοινώνει το μεσημέρι ότι θα κλείσουν τα καταστήματα λιανικής υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τα όσο εξετάζει αυτή την στιγμή η αρμόδια επιτροπή, δεν θα μπεί λουκέτο σε όλο το λιανεμπόριο αλλά σε καταστήματα τα οποία δεν παρέχουν ήδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά ορίζονται στην κατάσταση της κρίσης. Για παράδειγμα θα κλείσουν όλα τα καταστήματα που πωλούν ρούχα, οπτικά, παιχνίδια πιθανόν συνεργεία και ότι άλλο κρίνει η υγειονομική επιτροπή που εξετάζει αυτή την ώρα την σχετική λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...