Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Θέλουν να πεθάνουμε ...στα σπίτια μας.



Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και απόψε στις 18.00 ο πρωθυπουργός, με διάγγελμά του, αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών, στο πλαίσιο της λήψης ακόμη πιο δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις 19:00 οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας. Αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν με μηνύματα SMS , προς συγκεκριμένο αριθμό, να δηλώνουν μέσω μίας ειδικής φόρμας για το που θα κατευθύνονται.
 
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης εισηγήθηκε να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά και εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά κυρίως να προχωρήσει η κυβέρνηση σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών με εφαρμογή στρατιωτικού νόμου!
Πρόκειται για μία εισήγηση που δύσκολα εξηγείται και είναι ερώτημα σε ποιο βαθμό θα γίνει αποδεκτή, καθώς οι μέχρι στιγμής περιορισμοί τηρούνται, όσο και αν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να δείξουν εικόνα «απείθαρχων πολιτών».
Ήδη, με την απόφαση της κυβέρνησης μπήκε «φρένο» στις μετακινήσεις πολιτών στα νησιά στον απόηχο των εικόνων από τα γεμάτα με κόσμο πλοία, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 πολιτών.
Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή  από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλία.
Πρόκειται για ένα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.
Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.
Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.
Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.
pronews.gr

ΦΕΚ έχει πάρει η απαγόρευση κυκλοφορίας - Μπορεί να εφαρμοστεί όποτε αποφασίσει ο Κ.Μητσοτάκης


Έχουν σκεφτεί τα ρεμάλια τι τρομακτικές συνέπειες θα έχει για τους πολίτες αυτό; Θα έρθει η στιγμή που θα τους κρεμάσουν ανάποδα, γιατί δεν θα έχει ο κοσμάκης  τι άλλο να χάσει. Θα ζήσουμε μέρες Αρμαγεδώνα. Επικαλούνται την Ιταλία, αλλά όχι την Ολλανδία η την Σουηδία.

Βρετανία, Ολλανδία και Σουηδία εξακολουθούν να έχουν πολύ καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοΐού εφαρμόζοντας την τακτική της «Ανοσίας Αγέλης» και σίγουρα πολύ καλύτερες από τις επιδόσεις Ιταλία, Ισπανίας και Γαλλίας που «γράφουν» 1500 νεκρούς την ημέρα.
.

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ισχύει από αύριο είναι επικίνδυνο, απάνθρωπο και αναποτελεσματικό. Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίες είναι το πάτημα του κουμπιού με τα πυρηνικά. Είναι επικίνδυνο μέτρο με αχαρτογράφητες συνέπειες.
Και οι δημοσιογράφοι που το διατυμπανίζουν από τα μικρόφωνα και τα κείμενά τους είναι εγνωσμένης ηλιθιότητας.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με δεκατρείς μόνο νεκρούς, δεν δικαιολογούνται τέτοια μέτρα. Εκτός εάν είναι χίλιοι δεκατρείς και το κρύβουν.Όσο για το καλό μας; Κυβέρνηση να θέλει το καλό των πολιτών δεν υπάρχει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...