Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ηλθε και στην Κρήτη ο κορωνοϊός .Το πρώτο κρούσμα στο Ηράκλειο.


Γεγονός είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και στην Κρήτη.
Πρόκειται για άντρα
που έφτασε στο ΠΑΓΝΗ μετά από οδηγίες του γιατρού του, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ηλικίας περίπου 45 ετών και που κατάγεται από το Ηράκλειο  από την περιοχή της βόρειας Πεδιάδας.
Συγκεκριμένα ο άντρας επισκέφθηκε το ΤΕΠ με συμπτώματα μεταξύ των οποίων πυρετός, βήχας και δύσπνοια και ελήφθη δείγμα. Λίγο αργότερα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Ο άντρας είχε ταξιδέψει στην Αθήνα και είχε επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.Όπως έχουν σημειώσει οι επιστήμονες ήταν απλά θέμα χρόνου να φτάσει ο ιός και στο νησί και απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από τους Κρητικούς. 
Ο προβληματισμός των επιστημόνων είναι αν η δήλωση του του άντρα ότι έχει ταξιδέψει πρόσφατα μόνο στην Αθήνα έχει βάση και δεν έχει ταξιδέψει αλλού στον κόσμο ,καθώς τότε χαρακτηρίζεται «ορφανό» και γεννά ευρύτερα ερωτηματικά.

Την ίδια ώρα, συμπτωματικά,  στα κινητά των Κρητικών έφτασε ένα μήνυμα-έκτακτη κατεπείγουσα ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας προειδοποιώντας ουσιαστικά τους πολίτες.  Το μήνυμα εστάλη μέσω του 112 και απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού παρέχοντας μάλιστα σχετικές οδηγίες. 


Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει  βαρύτατες ποινικές κυρώσεις που ξεκινούν από φυλάκιση ως 3 χρόνια και φτάνουν ακόμα και σε ισόβια αν προσβληθεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων με συνέπεια το θάνατό τους σε ανθρώπους που σπάνε την καραντίνα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mossad k CIA δοκιμάζουν τή μέθοδο απενεργοποίησης κρατών καί κοινωνικών ομάδων , ανεξοδα .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...