Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Η Ελλάδα «κατεβάζει μερικώς ρολά»!


Νέα αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δια του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Παρασκευής.
Όπως ανακοινώθηκε, κλείνουν πλέον και εμπορικά κέντρα, καφέ, μπαρ, καφετέριες, εστίαση (εκτός delivery και take away), βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις (πλην των ανοικτών εγκαταστάσεων για μεμονωμένη άθληση) κέντρα αισθητικής,

καταστήματα τατουάζ, μασάζ και περιποίησης νυχιών.
Αντίθετα, ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο και λιανεμπόριο. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία, τα οποία μένουν ανοικτά εφόσον δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα.  
Μένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας,

Περίπτερα,  μίνι μάρκετ και μεμονωμένα καταστήματα (πχ ρούχα παπούτσια).

Αναλυτικά σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα μπαίνει «λουκέτο»

  • Στα εμπορικά κέντρα
  • Στα μπαρ
  • Στις καφετέριες
  • Σε όλη την εστίαση εκτός από delivery και take away, με την προϋπόθεση η ουρά να μην υπερβαίνει τα 5 άτομα
  • Σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός από τους ανοιχτούς χώρους άθλησης
  • Στα κέντρα αισθητικής, κουρεία, κομμωτήρια
  • Σε θεματικά πάρκα
  • Σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, τα οποία όμως θα συνεχίσουν να λειτουργούν διαδικτυακά
  • Σε οίκους ανοχής.
Σημειώνεται πως χθες ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων για 15 μέρες με εξειδίκευση των μέτρων το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, αναστέλλεται για ίσο διάστημα η λειτουργία παιδότοπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης.
Αντίθετα δεν πήρε κανένα μέτρο π.χ. για τις συγκοινωνίες, αφού είναι πολύ πιο επικίνδυνο να συνωστίζονται 50 άνθρωποι σε ένα λεωφορείο ή 150 άνθρωποι σε ένα αεροπλάνο. Το ίδιο ισχύει και για το μετρό.
Γενικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜM) συγκεντρώνουν πολύ περισσότερο κόσμο π.χ. από μία καφετέρια, αλλά περιέργως εξαιρέθηκαν από τις απαγορεύσεις. Εφ΄΄όσον υπάρχει πραγματικός κίνδυνος τα κλείνουμε όλα.

Έχουμε 73 νέα κρούσματα του Κορωνοϊού σε μια μόνο μέρα. Η χώρα βαδίζει πλέον με ρυθμούς Ιταλίας.


«Σαρώνει» ο κορωναϊός στην Ιταλία! 250 νέοι θάνατοι σε μία ημέρα και πάνω από 2500 νέα κρούσματα

Πριν από λίγο ο Αλβανός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως από από το Σάββατο το πρωί, σταματούν οι μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.
«Από αύριο στις 10:00 σταματούν οι μεταφορές προς και από την Ελλάδα αεροπορικώς και οδικώς» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα στο Facebook.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήτη, έλεγες σε όλο τον κόσμο ότι αν ανεβεί η θερμοκρασία όλα θα διορθωθούν. Ακριβώς το αντίθετο έγινε. Όσο ανέβαινε η θερμοκρασία με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονταν τα κρούσματα. Έχεις κάποια εξήγηση για αυτό; Δεν μας βοήθησε ο καλός καιρός, τελικά; Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολικές βοηθάνε, στην Κίνα και τη Ρωσία χιόνιζε σε πολλές πολιτείες όταν ξεκίνησε το ντόμινο. Καταλήγω σε αυτό: μη μας ψεκάζετε, να μην ξαναπετάξει αεροπλάνο ποτέ ξανά, αν είναι να σωθούμε.
https://www.youtube.com/watch?v=65xLByzT1l0 CGI 3D Animated Short "I, Pet Goat II" by - Heliofant
Σταματήστε να μας ψεκάζεται. Όλα ξεκίνησαν από τα αεροπλάνα. Θυμίσου το:
«Ι΄m pet goat 2». Ποιοι χαίρονται για όσα συμβαίνουν; 1)Ο ερπετοειδής που κρατά τα νήματα. 2)Τα πιόνια εξουσίας του(μόνο στην αρχή),3) Οι Γρέτες(κάνουν το κομμάτι τους), 4)ο Βελιάλ, 5)τα πρακτοράκια των μυστικών υπηρεσιών,6) τηλεόραση 666,7)οι αγορές 666, 8)ο παρακρατικός κλόουν (παλιάτσος&τσαρλατάνος) 9)η Σίβα, 10)ο Βισνού 11)η «ανώμαλη» Γηραιά Ήπειρος, 12)τα χανουμάκια της παραεξουσίας(μα ποιο πολύ τα αφεντικά τους – οι χαλίφιδες), 13)Τέλος, ο Αντίχριστος που θέλει να καταστρέψει και την Παλιά και Νέα εξουσία πριν τον κάψει ο Ήλιος.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει πιο επικαιρη φραση;

Οι επιδημίες μέσα από τη λογοτεχνία -
«Οι πόλεμοι πάντα βρίσκουν τους ανθρώπους το ίδιο απροετοίμαστους»

ΡΕ ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΕΛΟΥΣΑΝ! ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΑΤΕ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...